Koalisyonun hava saldırılarında 103 sivil hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Koalisyonun hava saldırılarında 103 sivil hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun düzenlediği hava saldırılarında 103 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi

Suriye'de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarında şu ana kadar 103 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayımlanan raporda, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, başta terör örgütü DAİŞ olmak üzere çeşitli gruplara hava saldırıları düzenlemeye başladığı 23 Eylül 2014'ten bu yana, aralarında 11 çocuk ile biri Amerikan vatandaşı 11 kadının da bulunduğu 103 sivilin öldürüldüğü belirtildi.
Raporda, hayatını kaybedenler, isim, fotoğraf, yer ve zaman detaylarıyla belgelendirildi.
Raporda SNHR Başkanı Fadl Abdulgani'nin, "(Görgü tanıklarının) ifadelerinin yanı sıra kurbanların fotoğrafları, görüntüleri ve isimlerini içeren incelemelerle hazırlanan bütün raporlara rağmen koalisyonun, saldırılarında sivillerin öldüğünü inkar etmesi üzücüdür. DAİŞ'i kaynak göstermeksizin hiç kimsenin terör örgütünün saflarında ölenlerin sayısını tespit edemeyeceği gibi SNHR'nin de bunu yapması imkansızdır" ifadelerine yer verildi.
Terör örgütü DAİŞ, 6 Şubat'ta, 26 yaşındaki Amerikalı Kayla Jean Mueller'in Ürdün'ün hava saldırılarında Rakka kentinde öldürüldüğünü ileri sürmüş, Ürdün hükümeti ise açıklamayı propaganda olarak nitelendirerek iddiayı reddetmişti. ABD Başkanı Barack Obama ise 10 Şubat'ta, Suriye'deki hava saldırısında öldüğü öne sürülen Mueller'in ailesine başsağlığı dilemişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...