Muhalefetten Hakan Fidan tepkisi

/ Kaynak: İHA
Muhalefetten Hakan Fidan tepkisi

Politika Haberleri  / İHA

Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığından vazgeçmesinden sonra yeniden MİT Müsteşarlığı'na getirilecek olmasına muhalefet tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bugün yaptığı açıklama ile Hakan Fidan'ın aday adaylığından vazgeçtiği ve kısa bir süre sonra MİT Müsteşarlığı görevine başlayacağını açıklamasından sonra muhalefetten tepkiler gelmeye başladı. TBMM Genel Kurulu'nda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmeleri esnasında konuyu gündeme getiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "MİT gibi çok özel bir kurumun başındaki kişinin tarafsızlığını her zaman koruması gerekir. Anlaşılıyor ki bugüne kadar MİT, AKP'yle iç içe, iktidarla iç içe, hükümetle içli dışlı bir şekilde muhalefete karşı düzmece her türlü sahte belgeleri üreterek ve muhalefeti sindirmek için AKP'nin bir yan müdürlüğü, arpalığı hâline getirilmiştir. Bugün istifa etmiş Hakan Fidan'ın az önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamasından tekrar MİT Müsteşarlığı'na atandığını öğreniyoruz. Bu resmen bir kepazeliktir, böyle bir tabloyu bu Türkiye taşıyamaz, böyle bir konu olamaz. Hakan Fidan'ın bu istifası ve sonradan tekrar MİT Müsteşarlığı'na atanması kabul edilebilir bir tutum değildir" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 19. maddesinde "Görevlerinden istifa eden rütbeli askerlerin, subay, astsubayların istifa ettikten sonra vazgeçmeleri veyahut da seçilemedikleri takdirde tekrar eski görevlerine dönmeleri mümkün değildir" hükmünün yer aldığını hatırlatan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise, "MİT Müsteşarı da bunun içerisinde yoktur ama aynı hüviyeti taşıdığı için, resmî bir görevi deruhte ettiği için, bu görevinden bir siyasi parti adı anarak ayrılmış olması sebebiyle artık tarafsızlığını yitirecek bir nitelik kazanmıştır. Dolayısıyla tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi artık MİT Müsteşarlığı'na gelemez. Bunu 'ben yaptım, oldu' hesabıyla yapanlar Anayasa'yı da çiğnemiş olurlar" dedi.

Muhalefetin tepkisine karşılık veren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP'li Gök'ün "kepazelik" ifadesine tepki gösterdi. Levent Gök'ün özür dilemesini isteyen Ünal, "Böyle bir ifade bu Meclis'e, bu Meclis'in mehabetine yakışmayan bir ifadedir. Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden bürokratlar aday adayı yapılmadıklarında, tekrardan görevlerine iade edildiklerinde biz buna 'kepazelik' mi diyoruz, burada hukuki olmayan ne vardır? Bir bürokrat milletvekili aday adayı olmuştur, daha sonra adaylığını geri çekmiştir. Başbakanlık da hukuk çerçevesinde, hukuktan kaynaklanan hakkını kullanarak tekrardan görevine iade etmiştir. Burada kullanılan bu dili şiddetle kınıyorum ve Sayın Grup Başkan Vekilini kullandığı bu ifadeden dolayı özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...