Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, Filistinliler'in evlerini yıktı

/ Kaynak: AA
İsrail, Filistinliler'in evlerini yıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in Batı Şeria'da ruhsatsız oldukları gerekçesiyle Filistinlilere ait 7 gecekonduyu yıktığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, çok sayıda İsrail askeri buldozerlerle, ruhsatsız oldukları gerekçesiyle Kuzey Ürdün Vadisi bölgesinde Filistinlilere ait 7 gecekonduyu yıktı.
Yıkılan gecekondularda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 70 kişinin barındığı ve kişilerin, gecekonduların inşa edildiği arazilerin kendilerine ait olduğunu gösteren belgeler taşıdığı belirtildi.
İsrail ordusunun, yıkımın yapıldığı bölgeyi "kapalı askeri bölge" ilan ettiği ve basın mensuplarının yanı sıra yıkıma karşı çıkan Filistinlilerle yabancı aktivistlerin de girişini engellediği kaydedildi.
Yıkım yapılan bölgenin bir kısmının, idari ve güvenlik yönetimi açısından İsrail'e ait "C bölgesi", diğer kısmının da idari yönetiminin Filistin'e, güvenlik yönetiminin ise İsrail'e ait olan "B bölgesi" sınırları içerisinde kaldığına işaret edildi.
Bölge sakinleri, İsrail'in kontrolünde kalan bölgedeki evlerin İsrail ordusu tarafından yıkılmasının muhtemel olduğunu söyledi.
Olaylarla ilgili İsrailli yetkililerden henüz açıklama yapılmadı.
İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde, Batı Şeria, A, B ve C. bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idari ve güvenlik yönetimi İsrail'e verilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...