HDP, 'Bu daha başlangıç'

/ Kaynak: İHA
HDP, 'Bu daha başlangıç'

Politika Haberleri  / İHA

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İç Güvelik Paketine ilişkin konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, TBMM'de HDP Grup Toplantısı'nda konuştu. Yüksekdağ, Miting meydanlarında özgürlük, adalet, eşitlik talebini dile getiren kadınlar bütün Türkiye'nin aydınlık yüzü olduklarını belirterek, "Kadınlara inanç geleceğe inançtır. Kadınlara ve kadınların mücadelesine inanç kazanmaya inançtır. Kadınların mücadelesine inanç yeni yaşama inançtır. Yeni yaşama, kadınlara, kadınların mücadelesinin haklılığına inandığımız kadar inanıyoruz" diye konuştu.

Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hala kutlama günü olarak yaşanmadığına dikkat çekerek, "Her 8 Mart olduğu gibi, 365 günün her günü de kadınlar için büyük acıların, dramların, şiddetin yaşandığı sarmala dönüşmüştür. Kadınlar için bir yılın her günü, her günde beş kez öldürüldükleri bir acı gerçeğe dönüşmüş durumda. Bizler bir taraftan kadın hak ve özgürlükleri için gönüllü bir davanın yolcuları olarak bu mücadeleyi sürdürürken, diğer taraftan bütün toplumu özgürleştirme mücadelesinin zorunlu bir gereği olarak da görüyoruz. Bugün kadın özgürlük hareketi her yanıyla baskı, adaletsizlik ve sömürüyle kuşatılmış, bütün bir toplumun özgürleştirilebilmesi içinde dayanacağımız temel mücadele dinamiğidir" ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, kadınların Türkiye'nin tüm zenginliğinde payı olduğunu söyleyerek, HDP olarak kadının yerini göstereceklerini ve kadının kaçırılan bütün haklarını iade edeceklerini belirtti. İç Güvenlik Paketi'ne yönelik olarak Yüksekdağ, "AKP bütün itirazlara rağmen güvenlik yasasını gündemde tutmakta ısrarlı. Biz de yasayı geçirmeme mücadelesinde kararlıyız. Pakete karşı tavrımızı yeniden ifade ediyorum: Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. 'Güvenlik Paketi derhal komisyona geri çekilmelidir. Bir demokrasi paketi çıkartılmalıdır" şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...