Evlerine düşen bomba hayatlarını kararttı

/ Kaynak: AA
Evlerine düşen bomba hayatlarını kararttı

YAŞAM Haberleri  / AA

Suriye'deki savaş, binlerce insanın ölümüne neden olurken yaralananların büyük bir bölümü hayatlarının geri kalan kısmını acı ve çileyle geçiriyor.

Suriye'nin Hama kentine Esed rejimine ait uçakların bombardımanında vücutlarının büyük bir bölümü yanan kuzenler Adnan Hüseyin (12) ile Ahmet Riyad (5) da hayatı kararan Suriyelilerden.Suriye'nin Hama kentinde, 30 gün önce Esed rejimine ait savaş uçaklarının bombalı saldırısında vücutları yanan ve çok sayıda yakınını kaybeden Hüseyin ile Riyad, saldırının ardından tedavi için Türkiye'ye getirildi.Ağır yaralı olarak Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen ve hayati tehlikeleri bulunan iki çocuk Hatay'daki hastanelerde bir ay süren tedavinin ardından yeniden hayata tutundu.
Evlerine düşen bomba hayatlarını kararttı
Vücutlarının büyük bir bölümü yanan ve konuşmakta güçlük çeken iki çocuk, ön tedavilerinin tamamlanmasının ardından refakatçileriyle ülkelerine geri döndü. Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan çocukların refakatçileri, Hüseyin ve Riyad'ın hayati tehlikeyi atlattıklarını, bundan sonra gerekli bakım ve pansumanlarının Suriye'deki sağlık merkezlerinde yapılacağını belirtti.
Evlerine düşen bomba hayatlarını kararttı

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...