82. il mi geliyor? Talepler patladı

/ Kaynak: AA
82. il mi geliyor? Talepler patladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan Fethiye İl Olsun Hareketi kapsamında iki haftada 60 bin imza toplandı.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği, "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında iki haftada 60 bin imza toplandı. Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın il olmasına rağmen nüfusunun Fethiye'den az olduğuna işaret etti.


"MUĞLA DA BUNU İSTEDİĞİ GİBİ KULLANIYOR"
Fethiye'nin il olmaya hazır olduğunu, toplanan belediye gelirlerinin Muğla'ya gittiğini belirten Şıkman, "Muğla da bunu istediği gibi kullanıyor. İl olduğumuz takdirde gelirimiz burada kalacak ve ilçemiz daha da gelişecek" dedi.


KAMPANYA UZATILDI
Kampanyaya Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçeler ve köylerden de destek geldiğine değinen Şıkman, kampanyayı uzatma kararı aldıklarını bildirdi. Şıkman, kampanyanın Ortaca, Dalaman, Seydikemer ilçeleri, Burdur'un Çavdır ilçesi, Antalya'nın Kaş ilçesi ile Kalkan beldesinde de sürdürüleceğini ifade etti. - Yabancılar da destek verdi Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfının (FETAV) haftalık toplantısına katılan, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar da imza kampanyasına destek verdi.


16 yıldır Fethiye'de yaşadığını anlatan George Rimmer, bu sürede ilçenin büyük değişim ve gelişim gösterdiğini söyledi. İlçede yerleşik yaşayan 7 bin 500 yabancı olduğuna değinen Rimmer, ilçe il statüsüne kavuştuğu takdirde çok büyük yatırımların gelebileceğini ifade etti. Bazı vatandaşlar da Fethiye'nin il olması için başlatılan kampanyaya araçlarının arkasına yapıştırdıkları "82 F 2015" yazılı etiketlerle destek oldu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...