AP'den aşırı sağcı parlamenterlere suç duyurusu

/ Kaynak: AA
AP'den aşırı sağcı parlamenterlere suç duyurusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, AP üyesi aşırı sağcı Fransız parlamenterler hakkında yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Schulz, Avrupa Birliği'nin Yolsuzlukla Mücadele Ajansı'na yaptığı şikayet başvurusunda, Ulusal Cephe üyesi parlamenterlerin Paris'teki sekreterlerine usulsüz bir şekilde para ödendiği ihbarında bulundu.

İhbarda, parti merkezinde görevli 20 kişinin maaşının, Avrupa Parlamentosu'nun, parlamenterlerin sekreterleri için ayırdığı kaynaktan ödendiği belirtildi.

Schulz'un yazılı açıklamasında, ''Parlamenter sekreteri olarak görev yapanlar, sadece Avrupa Parlamentosu görev ve yetkisi dahilinde çalışmalı ve dışarı hizmet vermemeli'' ifadesi kullanıldı.

AP Başkanı Schulz'un ayrıca Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira'ya gönderdiği mektupta endişesini dile getirdiği bildirildi.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe, geçen yıl mayıs ayında düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerini Fransa'da ilk sırada bitirmişti.

Fransa'da düzenlenen son anketler, Le Pen'in partisinin, arkasında en fazla halk desteği olan siyasi güç olduğunu ortaya koyuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...