Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polisin kafasına kalasla böyle vurdu - İZLE

/ Kaynak: DHA
Polisin kafasına kalasla böyle vurdu - İZLE

YAŞAM Haberleri  / DHA

İzmit'te ruhsatsız 3 ev inşaatı yıktırıldı. Yıkım anında polis ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlikte bir polise kalasla vuruldu

İzmit Belediyesi'nin, Büyükşehir Yasası'ndan önce köy statüsünde olan Alikahya semtinde 2-B statüsündeki orman arazisi içinde kalan bölgede ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3 evi sabah saat 05.00'de iş makinalarıyla yıktırdı.

İzmit Belediyesi, bir süre önce Güneydoğu gazisi 25 yaşındaki Kemal Demir'in de inşa halindeki evini yıktırttığı Alikahya semtinde, Merkez Mahallesi Yörükler Mevkii'nde yine daha önce köy statüsündeki alanda kalan ve ruhsatsız olduğu belirlenen 3 ev için daha yıkım kararı aldı. Ancak yıkım, olaylar çıkabileceği düşüncesiyle saat 05.00 sıralarında buraya giden ekipler tarafından gerçekleştirildi. İnşa halindeki evlerin yıkıldığını öğnenen sahipleri ile polis ve görevliler arasında tartışmalar görüldü. İzmit Belediyesi yıkım ekipleri 3 hanenin de bir kısmını yıkarak kullanılamaz hale getirdikten sonra ve polis ekipleriyle birlikte buradan ayrıldı. Bu arada evi yıkılanlardan sara hastası olduğu anlaşılan Ramazan Altun kriz geçirerek hastaneye kaldırıldı. Evleri yıkılanlar, bu arazilerin kendilerine ait tabpusu bulunduğu öne sürdü.

İzmit Belediyesi, aynı bölgede 2011 yılında Hakkari'nin Çukurça İlçesi'nde PKK'nın gerçekleştirdiği ve 24 askerimizin şehit olduğu saldırıda başına şarapnel parçası çarpması nedeniyle gazi olan Kemal Demir'in evini de kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle çıkan olayların ardından yıkmıştı.

Belediye yetkilileri, bu bölgedeki evlerin 2-B arazisinde ve kaçak olduğunu, daha önce yaptırılanlara dokunulmadığını, ancak yeni yaptırılan evlerin yıkıldığını, izinsiz ve kaçak yapılaşmaya fırsat verilmeyeceğini bildirdi.

POLİSE KALASLA BÖYLE VURDU

İzmit Belediyesi'nin, Büyükşehir Yasası'ndan önce köy statüsünde olan Alikahya semtinde 2-B statüsündeki orman arazisi içinde kalan bölgede ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3 evi sabah saat 05.00'de iş makinalarıyla yıktırdı. Yıkım sırasında polisle mahalleli arasında gerginlik yaşanırken, yıkılan evlerde yaşayanlar yıkıma direnmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında bir kişi kalasla polise vururken, o anlar amatör bir kamera tarafından kaydedildi.
##tgvideo##

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...