Android 5.1 güncellemesi yayınlandı

Android 5.1 güncellemesi yayınlandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Android Lollipop'da ufak hataların giderildiği bazı yeniliklerin eklendiği Android 5.1 sürümü yayınlandı

Henüz Android 5.0 Lollipop güncellemesinin çıkışının ardından pek fazla zaman geçmemesine rağmen ufak hataların giderildiği ve bazı yeniliklerin eklendiği Android 5.1 Lollipop resmi olarak açıkladı. Aslında Şubat ayında tanıtılması beklenen sürüm, bir takım hatalardan dolayı birazda olsa geç yayınlandı ve çoğunlukla performans, verimlilik ve iyileştirme odaklı olan Android 5.1 Lollipop, birkaç yeniliği de beraberinde getirdi.


Nedir bu yenilikler ?
-Ani uygulama kapanması sorunu çözüldü.
-Pil yönetimi geliştirildi
-Wifi ile aşırı güç tüketimi sorunu giderildi
-Kablosuz bağlantı sorunu giderildi
-Ok Google sorunları giderildi
-Bildirimlerdeki sorunlar giderildi
-Materyal tasarım renkleri güncellendi
-Resmi çift SIM kart desteği
-HD ses kalitesinde aramalar yapabilme
-Aygıt Koruması


Android telefon ve tabletlerin çalınması yada kaybolması durumunda cihaz kitlenerek Google hesabınızla giriş yapmadığınız sürece açılmayacak. Cihazı fabrika ayarlarına döndürseniz bile Google hesabınıza girilmeden Android cihazın kilidini açılmayacak.
HD kalitesinde sesli görüşmeler için görüşme yapacağınız kişinin de cihazında Android 5.1 Lollipop yüklü olması şart.
Android 5.1 Lollipop'un hangi cihazlar için kullanılacağı Google tarafından açıklanmadı. Fakat T-Mobile firmasının paylaştığı bir dökümanda Nexus 4, 5 ve 7 için 5.1 Lollipop güncellemesinin bugünden itibaren indirilmeye başlanacağı söyleniyor. Henüz Türkiye'de satışa sunulmayan Nexus 6'da güncellemeyi alacak cihazlardan.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...