Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Euro'da rekor düşüş

Euro'da rekor düşüş

Ekonomi Haberleri

Euro Bölgesi'nin para birimi Euro, Dolar karşısında 2003'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz artırımı yapacağına dair spekülasyonlar Euro'nun rekor derecede değer kaybetmesine neden oldu. Euro dolar karşısında 2003'ten bu yana en düşük seviyesine gerileyerek 1,0783 dolardan işlem gördü.
Dallas FED Başkanı Richard Fisher, son konuşmasında ABD'nin aşırı gevşek para politikasına son vereceğinin sinyallerini vermişti.
Öte yandan Euro'nun değer kaybetmesine, Avrupa Merkez Bankası'nın dün başlattığı tahvil alım programının da neden olduğu belirtiliyor. Ancak analistler bunun Euro'nun değerini daha da zayıflatıp zayıflatmayacağına, tahvil alım programının Avrupa senet piyasasındaki kârları ne ölçüde düşüreceğine bağlı olduğunu ifade ediyor.
Commerzbank analisti Lutz Karpowitz, konuyla ilgili yorumunda, "Bu baskı ne kadar artarsa, değerli kağıtlarını AMB'ye veren yatırımcılar, Euro Bölgesi dışında yatırım yapmaya karar verecektir. Bunun için de ellerindeki Euro'yu satacaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...