Adnan Polat: Kentsel dönüşümü çözelim

Adnan Polat: Kentsel dönüşümü çözelim

Ekonomi Haberleri

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Polat, 'Bakanlık özel sektör temsilcilerinden komisyon kurmalı ve tıkanan kentsel dönüşümün kilidini açmalı' dedi.

Gayrimenkul sektörünün kalbi Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM fuarında atıyor. Bu yıl 26'ncısı düzenlenen fuara Piyalepaşa İstanbul projesiyle katılan Polat Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, kentsel dönüşümün yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Mevcut yasanın ihtiyacı karşılamadığını söyleyen Polat, "Bakanlık bizim gibi bilen özel sektör temsilcilerini çağırıp komisyon kurmalı. Bu komisyon, kentsel dönüşümün kilidini açıp süreci hızlandırabilir" dedi. Yasanın "prematüre çocuk doğurduğu" ifadesini kullanan Polat, "Kamu elini taşın altına koymalı. Mevcut emsalle müteahhit iş yapamıyor. Yükseltse şehir sıkışıyor. Kamu sistemi işler hale getirmeli. Kanunda revizyon şart" diye konuştu. 11 yıldır uğraştığı Piyalepaşa projesini yasadaki eksiklere rağmen, kamulaştırma kullanmadan bitirmek istediklerini söyleyen Polat, "Kamunun önerdiği fiyatın üç katını ev sahiplerine vaat ediyoruz. Ama yine de suistimaller olursa bakanlık kamulaştırma yetkisini kullanmalı" dedi.

METREKARESİ 7500 TL'DEN BAŞLIYOR

MIPIM'de Piyalepaşa projesini görücüye çıkaran Polat Holding, lansmanda yabancıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 80 dönüm alan üzerindeki projenin 440 bin metrekarelik inşaat yapılacak ve projenin yüzde 5'i test amaçlı satışa çıkarılacak. Metrekaresi 7 bin 500 ile 8 bin 500 TL'lik fiyatın yüksek olup olmadığına dair soruyu Polat, "Komşu projelerde fiyat 6 bin dolardan başlıyor. Kısa sürede fiyatlar katlanacak. İstiklal Caddesi'ne rakip olacak 500 metrelik alışveriş caddemize yılda 9 milyon ziyaretçi hedefliyoruz. Bu sokağı ve projedeki oteli satmayıp kiraya vereceğiz" dedi.

İSTİKLAL'E nbsp;RAKİP OLACAK
MIPIM'de tanıtılan Piyalepaşa İstanbul projesinde 760 konut, 120 iş yeri bulunuyor. 500 metrelik alışveriş caddesi ile İstiklal?Caddesi'ne rakip olacağı iddia edilen proje ile 'AVM yerine mahalle kültürünü yaşatmak' hedefleniyor.
Adnan Polat: Kentsel dönüşümü çözelim
Güven ADALI

TOKİ'DEN KURAYLA
Dar gelirliye İstanbul'da 1500 konut
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'da dar gelirli vatandaşa 1500 konut satacak. 'Kira öder gibi' ödeme imkânı sunulacak olan proje hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 3. havalimanına yakın bölgede yapılması planlanan projenin cumartesi günü açıklanacağını, konut sahiplerinin kura ile belirleneceğini söyledi. Bu sene MIPIM'de nbsp;Türkiye ve İstanbul pavilyonunun 2011 yılına göre çok daha güzel hazırlandığını ifade eden Turan, ancak genel katılımın Türkiye'nin potansiyelini tam olarak yansıtmadığını vurguladı. Türkiye'deki gayrimenkul potansiyelin bunun çok üzerinde olduğunu ifade eden Turan, "Biz tamamen normal katılımcı olarak buradayız. Türkiye'nin temsil edildiği alanlarda inceleme yapıyoruz. Biz TOKİ olarak Emlak Konut şirketimiz aracılığıyla bazı projeleri tanıtıp, bunlara yönelik uluslararası görüşmeler yürütüyoruz. Şu anda kaynağa ihtiyacımız yok. Kaynak ve potansiyel var" dedi. nbsp;


MIPIM'DEKİ İSTANBUL MAKETİ
İsteyen makete dahil olabilecek
Dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM'in ilk gününe dev maketiyle İstanbul ve Türkiye damga vurdu. 96 metrekarelik maketin, dünyanın her yerinden birçok yatırımcının ilgisini çektiğini söyleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "İstanbul maketi; gecesiyle, gündüzüyle, boğazda yüzen gemisiyle, yaşayan İstanbul'un 1440 dakikasını, 5'er dakikalık şovlarla izlettirebiliyor. 1.5 milyon dolara mal olan maket, 3.5 milyon dolara mal olan çadırda yabancıya konut satışını da artıracak. Dinamik bir yapıya sahip olan makette bir proje sahibi gelip de "Benim projem de olsun" derse, maket kolayca büyütülebiliyor" dedi. Fuara katılan İstanbul Valisi Hasip Şahin de İTO'yu tebrik etti ve sektörün engellerini kaldıracaklarını söyledi.








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...