Başbakan noktayı koydu, Fidan tek imzayla döndü

Başbakan noktayı koydu, Fidan tek imzayla döndü

GÜNDEM Haberleri

Milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çeken Hakan Fidan'ın, MİT Müsteşarlığı görevine dün itibarıyla geri döndü.

Milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çeken Hakan Fidan'ın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı görevine dün itibarıyla geri döndü. Muhalefet partileri MİT kanunu gereği Fidan'ın geri dönemeyeceğini iddia etti. Tartışmalara son noktayı Başbakan Davutoğlu koydu. Başbakan, "Hakan Fidan ABD dönüşü benden randevu istedi. Tekrar görevine dönme yönündeki arzusunu iletti. Ben de pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızla bir istişare ederek iade kararını imzaladım. Nasıl ayrılırken benim imzamla bu işlem gerçekleşmişse, dün de aynı şekilde görevine iade etmiş olduk" dedi. 298 sayılı kanuna göre, yargı ve TSK mensupları dışındaki herkesin aday adaylığından vazgeçip görevine dönebileceğini hatırlatan Davutoğlu, "Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aramızda herhangi bir görüş ayrılığı da yok" ifadelerini kullandı. nbsp;

MİT YALANLADI
Başbakan'a Sarraf ile ilgili rapor vermedik
MİT, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT, Başbakan'a 18 Nisan 2013 tarihinde Sarraf ile ilgili rapor verdi" şeklindeki iddialarını, mahkemeye gönderdiği yazı ile yalanladı. Mahkemeye gönderilen yazıda, "Rıza Sarraf hakkında herhangi bir rapor hazırlanarak Başbakanlığa sunulmamıştır" denildi. 17 Aralık soruşturmasında bir süre tutuklu kalan iş adamı Rıza Sarraf, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT, Başbakan'a Sarraf ile ilgili rapor verdi" şeklindeki iddiaları nedeniyle "iftira ve hakaret" suçlamasıyla 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...