Kapatmayı bıraktı kafayı baraja taktı

Kapatmayı bıraktı kafayı baraja taktı

Politika Haberleri

Geçen hafta canlı yayında partisinin kapatılacağını savunan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin hamlesi üzerine seçim barajı iddiasını ortaya attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir haftadır ısrarla tekrarladığı 'partimizi kapatacaklar' açıklamasının ardından dün attığı tweette, "Davutoğlu, 'Partiler kapanmasın diye anayasayı değiştirelim' diyor. Anayasaya bakarsak; bizim zaten bir endişemiz yok" diye yazdı. CHP lideri aynı konuyu bu sefer grup toplantısında gündeme getirdi. Konuyu Davutoğlu'nun yaptığı anayasa değişikliği önerisine getiren CHP lideri şunları kaydetti: "Geldi öneriye baktık. 'Parti temelli kapatılır' yerine temelli sözcüğünü çıkarmışlar 'kapatılır' olmuş. İkincisi; araya TBMM'yi koyuyorlar, yine partiler kapatılıyor. Ama ben Davutoğlu'na adam gibi bir öneri yapıyorum; partilerin kapatılmasına yol açan yüzde 10 seçim barajıdır. Sen eğer darbelere karşıysan gel yüzde 10 seçim barajını kaldıralım."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...