Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ersun Yanal'dan 7 maçta 17 puan

Ersun Yanal'dan 7 maçta 17 puan

SPOR Haberleri

Süper Lig'in ikinci yarısında 7 maça çıkan ve 17 puan toplayan Trabzonspor başarılı görüntüsüyle dikkat çekti.

Süper Lig'in ikinci yarısında 7 maça çıkan ve 17 puan toplayan Trabzonspor başarılı görüntüsüyle dikkat çekti. Bu sürecin en çok puan toplayan takımı olan bordo-mavililerde, Ersun Yanal'ın katkısı kendini göstermeye başladı.Ligin ikinci yarısında sadece Kasımpaşa ve Fenerbahçe ile berabere kalıp hiç kaybetmeyen Karadeniz ekibi, Yanal'ın göreve geldiği 10. haftadan itibaren de ciddi bir yükselişe geçti. Halilhodzic ile 8 haftada 9 puan toplayabilen Trabzonspor, 10. haftada Galatasaray maçıyla göreve gelen tecrübeli teknik adamla birlikte 13 haftada 28 puan topladı. 10-23 hafta arası yapılan puan durumunda Beşiktaş 34, Galatasaray 32, Fenerbahçe 31 ve Trabzonspor 28 puanla ilk 4'ü oluşturdu.


Deplasmanda 107 gün sonra


Trabzonspor, Süper Lig'deki deplasman galibiyeti özlemini Mersin İdmanyurdu karşısında noktaladı. Rakip sahada en son 22 Kasım 2014'te Galatasaray'ı 3-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, Mersin'de 107 gün sonra kazandı. Teknik Direktör Ersun Yanal, Gaziantepspor'u da yenerek deplasman galibiyetlerine devam etmek istediklerini söyledi. Deneyimli teknik adam, "Önümüzde bir deplasman maçı daha var. Avrupa kupalarına katılmak ve ilk 4 sıranın içinde kalmak için kazanmalıyız" dedi.


46 golün 29'u süper üçlüden


Mersin İdmanyurdu filelerini toplamda 4 kez havalandıran Oscar Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz üçlüsü, Trabzonspor'un gol yükünü çekmeye devam ediyor. Bordo-mavili takım ligde 46 gol atarken Cardozo 14, Mehmet Ekici 9 ve Sefa Yılmaz da 6 kez ağları havalandırdı. 29 gol kaydeden bu oyuncular, Karadeniz ekibinin gollerinin yüzde 63'ünü kaydetti.Trabzonspor; Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz'ın gol attığı maçlarda hiç yenilmedi. Bordo-mavili takım bu 3 futbolcunun golle buluştuğu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 5 beraberlik alarak 32 puan topladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...