Prof. Dr. Ahmet Aydın yaşamını yitirdi

Prof. Dr. Ahmet Aydın yaşamını yitirdi

SAĞLIK Haberleri

Taş Devri Diyeti kitabı ve otizm üzerine çalışmaları ile bilinen Prof. Dr. Ahmet Aydın (63) hayatını kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören Ahmet Aydın için bugün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cemil Demiroğlu Oditoryumu'nda tören düzenlenecek. Prof. Dr. Aydın ikindi namazını müteakiben Cerrah Mehmet Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Anıt Mezarlığı'nda defnedilecek.


PROF. DR. AHMET AYDIN KİMDİR?
1953 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ahmet Aydın, 1977 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. 1982 yılında aynı Fakülte'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde uzmanlığını tamamladı. 1988 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde doçent, 1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu. "Otizme çözüm var", "Taş devri diyeti. Doğru beslenmenin başucu kitabı", "7'den 70'e Taş Devri Diyeti" gibi çeşitli konularda yazdığı 6 kitabı ile yerli ve yabancı 100'ün üzerinde makalesi olan Aydın, evli ve bir çocuk sahibiydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...