Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a sürpriz teklif!

/ Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a sürpriz teklif!

Politika Haberleri  / AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, eski CHP lideri Deniz Baykal'a sürpriz teklif.

nbsp;CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz nbsp; Baykal, tartışmalara yaşanan deneyimlerin ışığında bir katkı yapabileceğine nbsp; inandığı için seçimlere milletvekili adayı olarak katılmayı uygun gördüğünü nbsp; söyledi.
nbsp;
nbsp;Baykal, Atatürk Parkı'ndaki bir restoranda düzenlediği basın nbsp; toplantısında, genel seçimlere giderken Antalya siyasetinin oldukça nbsp; hareketlenmeye başladığını, seçim heyecanı ve coşkusunun yavaş yavaş nbsp; şekillendiğini belirtti.
nbsp;
nbsp;CHP'nin ön seçim kararı alarak bu oluşuma en büyük katkıyı yaptığını nbsp; ifade eden Baykal, "Antalya'da CHP olarak adayların, bütün üyelerin katılacağı nbsp; yargıç gözetiminde bir ön seçim sonucu belirlenmesini genel merkez kararıyla nbsp; şekillendirdik. Ben de burada bir aday adayı olarak yerimi aldım" dedi.
nbsp;
nbsp;Seçimlerde Antalya'dan milletvekili aday adayı olarak seçim nbsp; çalışmaları içerisinde yer alma kararı almasının çeşitli nedenleri bulunduğunu nbsp; dile getiren Baykal, 8 Haziran sonrası oluşacak parlamentonun önünde Türkiye'nin nbsp; en önemli konularının yer alacağını kaydetti.
nbsp;
nbsp; Türkiye'nin seçimlerden sonra büyük olasılıkla yeni bir anayasa nbsp; tartışması yaşayacağına işaret eden Baykal, yeni anayasa tartışmasının Türkiye'de nbsp; köklü bir siyasi rejim ve siyasi kimlik tartışmasını beraberinde getireceğini nbsp; anlattı.
nbsp;
Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
nbsp;
nbsp; "Parlamento seçimlerinden sonra masada Türkiye'nin kimliği, anayasal nbsp; rejimimiz, Cumhuriyetimizin geleceği, ulusal bütünlüğümüz ve temel siyaset nbsp; anlayışı, laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne değer veren bir siyaset nbsp; anlayışının sürdürülüp sürdürülmeyeceği olacak. Türkiye'nin çevresiyle ilişkisine nbsp; hangi anlayışların yön vereceği, Ortadoğu'da giderek yoğunlaşan yangının nbsp; Türkiye'ye sıçrama olasılığı ile ilgili politikaların ne olacağı konuları siyasi nbsp; hayatımızı çok çekici, çok önemli bir noktaya getirmiştir. Böyle bir tablonun nbsp; içerisinde ben de söz söylemem gerektiğine, bunun sorumluluk olduğuna, bu nbsp; tartışmalara belki yaşanan deneyimlerin ışığında bir katkı yapabileceğime nbsp; inandığım için seçimlere milletvekili adayı olarak katılmayı uygun gördüm. Bu nbsp; anlayışla adayım."
nbsp;
nbsp;Türkiye'de siyasetin etnik ve dinsel kimlik temeli üzerinde nbsp; gelişmesine gerek olmadığına anlatabilmek, Türkiye'nin ulusal kimliğini, nbsp; bağımsızlığını, bütünlüğünü korumak, yeni anayasa tartışmaları için bir nbsp; mücadeleye ihtiyaç duyulacağına inandığını belirten Baykal, Türkiye'nin tarihsel nbsp; kimliğine, birikimine zarar vermemesini güvence altına almak için bir mücadeleye nbsp; ihtiyaç olduğunu düşündüğünü söyledi.
nbsp;
nbsp;Antalya'da ön seçimle aday belirleme sürecinin yapılacak olmasının nbsp; mücadelelerine güç kattığını vurgulayan Baykal, "Bundan büyük mutluluk duyuyorum. nbsp; Bütün aday adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Antalya'nın siyasi önemini nbsp; yaşadığımız deneyimin daha da artıracağına inanıyorum" diye konuştu.
nbsp;
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a birinci sıra teklifi
nbsp;
Baykal, ön seçim kararı alınmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal nbsp; Kılıçdaroğlu'nun lütufkar bir söylemle, "Antalya'dan sizi birinci sıradan nbsp; koyalım, ön seçime gerek yok" dediğini, kendisinin ise ön seçime memnuniyetle nbsp; gireceğini söylediğini anlattı.
nbsp;
nbsp;Kendisinin anlayışının genel başkan tarafından uygun görülmesiyle ön nbsp; seçim kararı alındığına dikkati çeken Baykal, şöyle konuştu:
nbsp;
nbsp; nbsp; "Genel Başkan, kontenjanla ilgili kanaatimi alma ihtiyacı hissetti. O nbsp; konunda da tereddütsüz değerlendirme yaptım. Kontenjan aday, genel mantığımı nbsp; sarsan bir şey değil. Genel merkezin böyle bir yetkisi vardır. 'Bu ismi nasıl nbsp; görüyorsun' dedi, ben de 'İyi ve değerli bir isimdir' dedim. Bütün süreç ondan nbsp; sonra başladı. Bu şekillenme, benim mutlu olduğum bir şekillenme. Antalya'dan nbsp; genel merkezin uygun gördüğü bir kontenjan olmasa daha da iyi olurdu ama genel nbsp; merkezin kontenjan kullanma hakkına saygı gösteririm. Kontenjanın Çetin Osman nbsp; Budak olması konusundaki kanaatimi işin başlangıç aşamasında belirttim. Bugün bu nbsp; tablo ortaya çıktı. Çetin Osman Budak, 3. sıradan kontenjan adayı olacak."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...