Güney Kore, ülkedeki diplomatların güvenliğini artırıyor

/ Kaynak: AA
Güney Kore, ülkedeki diplomatların güvenliğini artırıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yonhap ajansının haberinde, yeni yönergeler çerçevesinde polisin ülkedeki diplomatlara talep etmeseler bile güvenlik sağlayacağı bildirildi.

ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert'ın geçen hafta Seul'de bir toplantıda konuşma yaparken saldırıya uğramasının ardından Güney Kore, ülkede görev yapan yabancı diplomatların güvenliğini artıracak.
Ulusal Polis Teşkilatı'ndan Komiser Kang Sin-myeong, hükümet yetkilileri ve iktidar partisi üyeleriyle yaptığı toplantıda, emniyet biriminin diplomatik misyon binalarının ve ülkedeki yabancı temsilcilerin korunmasında verilen güvenlik hizmetlerinin kapsamını genişleteceklerini söyledi. Kang, bir güvenlik riskinin belirmesi halinde diplomatlar talep etmese bile güvenlik güçlerinin görevlendirileceğini söyledi.
Güney Koreli milletvekili Ço Won-jin de toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sekiz ülkenin polisten büyükelçileri için eskort hizmeti talebinde bulunduğunu belirtti.
ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert, 5 Mart'ta Kim Ki-jong isimli 55 yaşındaki Güney Korelinin usturalı saldırısına maruz kalmış, yüzünden, çenesinden ve kolundan yaralanmıştı. Yüzüne ve koluna 80 dikiş atıldığı açıklanan Lippert, dün tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...