Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Manchester City'den Barcelona ve transfer açıklaması

/ Kaynak: AA
Manchester City'den Barcelona ve transfer açıklaması

SPOR Haberleri  / AA

Bosna Hersekli milli futbolcu Edin Dzeko, Barcelona mçı ve transfer iddiaları hakkında konuştu.

Bosna Hersekli milli futbolcu Edin Dzeko, Manchester City'den ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara yorum yapmadığını, Manchester City'de mutlu olduğunu söyledi.Dzeko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkındaki transfer iddialarından Premier Lig'deki şampiyonluk yarışına, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden milli takıma birçok konuda değerlendirmede bulundu.Önceki hafta oynadıkları Liverpool maçında takımının tek golünü kaydeden ve bu golle dördüncü sezonunu geçirdiği Premier Lig'de 50. golüne ulaşan Dzeko, bunun "mükemmel bir his" olduğunu söyledi.


Dzeko, "Gol atmak benim işim. Dört sezondur buradayım ve sürekli oynuyorum. Sadece bu sezon sakatlığım nedeniyle iki ay sahalardan uzak kaldım. Belki daha fazla gol atabilirdim ama şikayetçi değilim. Durumumdan son derece memnunum ve gollerime önümüzdeki günlerde de devam etmek için çalışacağım" ifadesini kullandı.Ligde, Chelsea'nın beş puan gerisinde ikinci sırada yer aldıklarını ancak takım olarak yeniden İngiltere şampiyonu olabileceklerine inandıklarını söyleyen Dzeko, "Hedefimiz her zaman aynı, o da şampiyonluk. Chelsea'nın gerisinde kaldık ama bence aramızdaki puan farkı çok büyük değil. Sezonun sonuna daha çok var. Hazır bir şekilde onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz" diye konuştu.
Sezon sonuna kadar Chelsea üzerinde baskı kurmaya devam edeceklerini anlatan Dzeko, "Umarım geçen yıl elde ettiğimiz şampiyonluğa bu yıl da ulaşırız. City gibi bir takımda oynuyorsanız, hedefiniz her zaman zirvede olmaktır. Biz de buna uygun hareket ediyoruz" dedi.


"Barcelona'yı şaşırtmak istiyoruz"


Dzeko, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında 2-1 yenildikleri Barcelona ile 18 Mart'ta deplasmanda oynayacakları rövanş maçından da umutlu.Barcelona ile oynadıkları ilk maçın kendileri için çok önemli olduğunu ve evlerinde kaybetmemek için sahaya çıktıklarını ifade eden Dzeko, "Ancak özellikle maçın ilk bölümünde iyi değildik. Maçın ilerleyen dakikalarında daha iyi oynadık ve golü bulduk. Kırmızı kart görmeseydik, kim bilir durum neyi gösterecekti. Rövanş maçında iyi bir sonuç alıp Barcelona'yı şaşırtmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Transfer iddialarına cevap


Transfer döneminde Manchester City'den ayrılacağı iddia edilen ve adı Fenerbahçe'nin yanı sıra Juventus, Milan, Wolfsburg ve Arsenal ile anılan Dzeko, transfer iddiaları hakkında yorum yapmak istemediğini söyledi.


Manchester City ile olan sözleşmemi uzattığını vurgulayan Dzeko, şunları söyledi:


"Bu, benim City'den ayrılacağımı iddia edenlere açık bir mesaj olmalı. Daha önce de çok kez söyledim yine söylüyorum, takımdan ayrılacağım yönündeki spekülasyonlara yorum yapmıyorum. İddiaları ilk günden beri takip ediyorum. Hakkımdaki iddialara cevap verecek olsam tüm günümü buna ayırmak zorunda kalırım. Manchester City'de mutluyum."


"Misimovic dostum olarak kalacak"


Dzeko, Wolfsburg'da ve Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nda birlikte oynadığı ve geçtiğimiz günlerde profesyonel futbol kariyerini sonlandırma kararı alan Zvjezdan Misimovic'in bu kararına şaşırdığını ifade etti.


Misimovic ile futbolu bırakma kararından birkaç hafta önce konuştuğunu anlatan Dzeko, "İlginç bir teklif gelmediği takdirde futbolu bırakacağını söyledi. Üzülsem de kararına saygı duyuyorum. Misimovic eksikliğini hissedeceğimiz büyük bir futbolcu. Ardında harika bir kariyer bıraktı. O benim için takım arkadaşından çok daha fazlasıydı. Her zaman büyük bir dostum olarak kalacak" diye konuştu.


"Kazanmaya ihtiyacımız var"


2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri kapsamında 28 Mart'ta Andorra ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Dzeko, dört maçın ardından iki puan toplayan ve Belçika'nın ardında grupta beşinci sırada bulunan Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın gruptan çıkmak adına hiçbir zaman pes etmeyeceğini söyledi.Gruptan çıkma şanslarının sürdüğünü kaydeden Dzeko, "Her maçta elimizden gelenin en fazlasını vereceğiz. Şu anda iyi oynamaya, göze hoş gelen futbol sergilemeye değil kazanmaya ihtiyacımız var. Fransa'ya gidebileceğimizi düşünüyorum ancak bunu sahada da göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...