Erdoğan, 'Ünvanına ihanet eden hocalar gördüm'

Erdoğan, 'Ünvanına ihanet eden hocalar gördüm'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK ziyaretinde rektörlere hitap etti.

İşte o konuşmadan satır başları
Ülkemizde bugün 76 üniversitemiz 5,5 milyon öğrencimiz var. Biz kısa sürede niçin üniversite kurduk. Öğrenci sayısını artırdık? Üniversite eğitimi konusunda hiçbir engel bırakmamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin eğitimdeki en büyük sorunlarından biri orta öğretimden üniversiteye girişteki tıkanıklıktır. Üniversitelerin adının bilimle araştırmayla değil kavgayla, kamplaşmayla, yasaklarla anılması bir başka sıkıntıydı.
"ÜNVANINA İHANET EDEN HOCALAR GÖRDÜM"
Öğrencilik yıllarımda bende yaşadım. Üniversiteye gidemediğim günleri unutmadım. Darbeyi destekleyen hocalar gördüm. Ünvanlarına adeta ihanet eden hocalar gördüm. Başörtülü kızlarımızı okula sokmamak için kapıda bekleyen hocalar biliyorum. 28 Şubat'ta elinde pankartla görevine ihanet ettiler. Bunlar acı bir hatıra olarak hafızamızı koruyor. Üniversiteleri bu tür tartışmaların dışına çıkardık. Her üniversitemiz en azından bir alanda dünyanın en iyilerinden biri haline gelmelidir. Mesela tarım denildiğinde Harran Üniversitesi, Petrol de Batman, Denizcilikte Karadeniz olmalı. Artık kalite ve nitelik konusunda yoğunlaşmalıyız.

"HAKKARİ HAVALİMANI 1 YILDIR ENGELLENİYOR"
2023 hedeflerine üniversitelerimize büyük görev düşüyor. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak zorundayız. Aşmamız gereken önemli engeller var bunlardan biri çözüm sürecidir. 12 yılda ciddi mesafeler aldığımıza inanıyorum. nbsp; Bir taraftan biz Kürt vatandaşımızın yanındayız diyeceksin bir yandan da havalimanı veya yol için çalışan araçları yakacaksın. İşadamlarının yapacak şeyleri bombalıyorlar. Bakın Hakkari Havalimanı'nı 1 yıldır engelliyorlar. Terör örgütünün silah bırakma açıklaması önemli bir eşik olacaktır. Üniversitelerimizin şiddete yönelik hiçbir eyleme izin vermemesi gerekiyor.

PARALEL YAPI İLE ÜNİVERSİTELERDE MÜCADELE
Bir diğer mücadele ise üniversitelerimizi elinin altına alan paralel yapı meselesidir. Paralel yapı ile mücadele benim şahsi meselem değildir. Bu Milli Güvenlik Kurulu'nda kararı alınmış bir konudur. Üniversitelerimizin bu konuda da hassasiyet göstermesi, milletimiz için kararlı bir tavır içinde olmasını bekliyorum. Çok ciddi fırsat ve tehditlerin karşımıza çıkacağı bir döneme doğru gidiyoruz.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNDE DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ"
Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi teklifimizi 2023 hedefleri için istiyoruz. Bu meselenin ülke menfaatleri için değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda da üniversitelerimizden ve hocalarımızdan katkı bekliyoruz.


##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...