BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Darende yemekleri

Darende yemekleri

Somuncu Baba Araştırma ve Kültür Merkezi Yayınları, “Darende Ev Yemekleri” isimli, 185 sayfadan oluşan bir kitabı kültürümüze kazandırdı.



Somuncu Baba Araştırma ve Kültür Merkezi Yayınları, “Darende Ev Yemekleri” isimli, 185 sayfadan oluşan bir kitabı kültürümüze kazandırdı. Yemek alışkanlıklarının giderek değiştiği ve geleneğe bağlı yemeklerin unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde yemek kültürünün önemi bir kat daha arttı. Bu önemli varlığımızın devam edebilmesi ve tencere yemeklerine yönelik kültürün korunması adına Darende mutfak kültürü ve ev yemekleri, gayretkâr Darendeli hanımların elleriyle mutfaklarımızda yaşatılıyor. Bu düşünceden hareketle yola çıkan Sıdıka Sarı ve Mesuda Sarı’nın hazırladığı “Darende Ev Yemekleri” adlı kitapta Herise, İçli Köfte, Darende Kebabı, Boranı, Omaç, Hıtap, Kuymak, Düğürcek Aşı, Analı Kızlı Çorba, Kibar Sarması, Ekşili Lahana Sarması, Etli Karışık Dolma, Balkabağı Tatlısı, Kaymaklı Kayısı Tatlısı, Gül Şurubu, Sütlaç, Darende Baklavası, Dut Pestili, Kavurga, Havut başta olmak üzere 160 yemek tarifi bulunuyor. (0 422 615 15 00)
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT