Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Valiyim' diyerek milletvekili adayını dolandırdı!

/ Kaynak: İHA
'Valiyim' diyerek milletvekili adayını dolandırdı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kendisini telefonda Çankırı Valisi olarak tanıtan kişinin tuzağına düşen milletvekili aday adayı, 12 bin 500 TL dolandırıldı.

Alınan bilgiye göre, milletvekili aday adayı E.Y'yi (47) telefonla arayan bir şahıs, kendisinin valilikten aradığını ifade ederek, telefonu vali olduğunu söyleyen ikinci bir şahsa bağladı. Kendisini Çankırı Valisi olarak tanıtan kişi, Çankırı'da yaşayan engelliler için 20 adet akülü araba aldıklarını fakat 12 bin 500 lira açıkları kaldığını anlattı. "Bu parayı sizden talep ediyoruz" diyen sahte Vali, Çankırı'da milletvekili aday adayı E.Y'ye bir hesap numarası verdi. E.Y. kendisine verilen hesap numarasına parayı havale etti. Daha sonra dolandırıldığını fark eden E.Y. durumu emniyet yetkililere iletti.

VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Vali Vahdettin Özcan, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Özcan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Valiliğimize intikal eden bilgilerden, bazı kişilerin iş adamları ve hayırsever insanlarımızı Vali, vali yardımcılarımız adına arayarak muhtaç durumda bulunan vatandaşlarımız için yardım talebinde bulundukları anlaşılmıştır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için bu kişilere itibar edilmemesi, gerekli yasal işlemler için Valiliğimizle iletişime geçilmesi hususunda gereğini rica ederim."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...