Kömürlükte bulunan belgeler Baransu'nun çıktı

Kömürlükte bulunan belgeler Baransu'nun çıktı

GÜNDEM Haberleri

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un evinin kömürlüğünde ele geçirilen 5 çuval belgenin Baransu'ya ait olduğu tespit edildi.

Balyoz'da kumpas iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un evinin kömürlüğünde ele geçirilen 5 çuval belge savcılık tarafından incelendi. Adliye çıkışı açıklama yapan Konur'un avukatı, "Belgelerin Baransu'ya ait olduğu tespit edildi" dedi.

Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin tutuklanarak cezaevine konulan gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'a ait evin kömürlüğünde ele geçirilen 5 çuval belge sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Çuvallardaki belgeler soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü tarafından Konur ve avukatı Murat Sultansu'nun huzurunda açıldı. Akşam saatlerine kadar süren incelemenin ardından Esra Konur'un avukatı Murat Sultansu müvekkiliyle birlikte adliye çıkışında basın açıklaması yaptı.

"SORUŞTURMA KAPSAMIYLA İLGİLİ BELGELER SAVCILIK TARAFINDAN AYRILDI"

Elde edilen belgelerle ilgili Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından adliyeye davet edildiklerini belirten avukat Sultansu, "Söz konusu belgeler tek tek açıldı. Açma işlemine saat 11.00 gibi başlanıldı, şu saat itibariyle bitti, tutanaklar tutuldu. Soruşturma kapsamıyla ilgili olan belgeler savcı bey tarafından ayrıldı, diğer belgeler tekrar emniyete teslim edildi. Bununla ilgili savcı bey soruşturmasına devam ediyor" dedi.

"BELGELERİN BARANSU'YA AİT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

Belgelerin Mehmet Baransu'ya ait olduğunun tespit edildiğini kaydeden avukat Sultansu, "Baransu'nun tutuklanması için kumpas yapılıyor belgeler toplanıyor, müvekkilim de bunun içinde denildi. Bunlar doğru değil. Doğru olmadığı hususu bugün tespit edildi. Müvekkilimin kumpas gibi bir eylemi söz konusu değil, bu belgeler Mehmet Baransu'ya aittir" dedi.

"İHBAR ESRA KONUR TARAFINDAN YAPILMADI"

Belgelerin kömürlükte olduğuna dair ihbarın Konur tarafından yapıldığının gerçek olmadığını öne süren avukat Sultansu, "İhbar 155'e yapılmış, kim yaptıysa bunun ses kaydı vardır. Onu da savcı beye söyledik. Bu ihbar müvekkilim tarafından yapılmadı" diye konuştu.

Sultansu, Baransu'nun avukatları tarafından yapılan açıklamada ihbarı Konur'un yaptığı söylemlerini yalanlayarak "Baransu'nun avukatları, kendilerine Cumhuriyet Savcısının, ihbarın eski eşi tarafından yapıldığı şeklinde açıklama yaptığını söylediler. Fakat bu doğru değil. Sayın savcı benim asla böyle bir açıklamam olmadı, olamaz dediği için aktarıyoruz sizlere" ifadelerini kullandı.

"BELGELER KÖMÜRLÜKTE UNUTULMUŞ OLABİLİR"

Ele geçirilen belgelerin yaklaşık iki buçuk yıldır ardiyede bulunduğunu kaydeden avukat Sultansu, "Unutulmuş mu bilemiyoruz. Kömürlük, kullanılan bir kömürlük. Apartmanın kapıcısı Bülent Çakmak birkaç kez Baransu'yu aramış ve lütfen bu evraklarını alın diye hatırlatma yapmış. Baransu da tamam alacağım demiş" dedi.

"BARANSU'YA HİTABEN YAZILMIŞ BELGELER DE VAR"

Ele geçirilen belgelerin içinde "gizli" belgelerin de bulunduğunu belirten avukat Sultansu, "Bu belgeler önce evdeymiş, sonra başka bir kısma alınmış en sonunda da ardiyeye alınmış. Belgeler arasında kendisi gazeteci olduğu için hem çalışma konusu ile ilgili olanlar da var, kendisine hitaben kendisine hitaben yazılmış belgelerde var" dedi.

Müvekkili Konur'un "bilgi sahibi" sıfatıyla ifadesine başvurulduğunu hatırlatan Sultansu, "Müvekkilim ile Baransu boşanmış olsalar da çocukları olduğu için ara ara gelir gidermiş Esra Hanım'ın evine" diye konuştu. Açıklama yapmak istemeyen Konur ise avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...