Alman vatandaşlığını bırakıp CHP'den aday adayı oldu

Alman vatandaşlığını bırakıp CHP'den aday adayı oldu

Politika Haberleri

'Dersim Katliamı' mağdurlarından olan Mazez Çetin, Alman vatandaşlığını bırakıp 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'nin Tunceli Milletvekili aday adayı oldu.

"Dersim" konusunda CHP aleyhine kara propaganda yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini savunan Çetin, aday olup seçimleri kazanması durumunda Tunceli'den ilk defa bir kadın vekilin, Meclis'e gönderileceğini söyledi. Vekil olması durumunda Ankara'da ikamet etmeyeceğini açıklayan Çetin, Tunceli için hali hazırda mevcut üç projesinin olduğunu ve bunları seçimlerden önce hayata geçirmek için çalıştıklarını açıkladı.

Dedeleri Dersim Katliamı'nda sürgün edilen bir ailenin çocuğu olan ve Avrupa'da doğup büyüyen Mazez Çetin, 10 yıl önce İstanbul'a yerleşip iş hayatına atıldı. Bu dönem boyunca Almanya vatandaşlığını sürdüren Çetin, siyasete atılmaya karar verdiğinde ise zor bir tercih yapmak zorunda kaldı. Alman vatandaşlığından çıkan Çetin, CHP'den parlamentoya girmek için harekete geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...