Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boğaz Köprüsü'nde asfalt yenileme

Boğaz Köprüsü'nde asfalt yenileme

GÜNDEM Haberleri

Karayolları Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Köprüsü'nün asfaltını yenilemeye hazırlanıyor.

Boğaz köprülerine yönelik bakım çalışmaları hakkında bilgi veren Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, halat yenileme çalışmaları devam eden Boğaziçi Köprüsü'nde yazın asfalt çalışması da yapılacağını belirterek, ''2 aylık sürede asfalt değişimini tamamlamayı hedefliyoruz. Okullar tatile girince çalışmalara başlarız. Mümkün olursa Ramazan Bayramı öncesinde de bitirebiliriz'' dedi.


ÇATLAK TAMİRİ SÜRÜYOR
Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki ana tabliye boyaması ile Boğaziçi Köprüsü çatlak tamirlerini tamamladıklarını kaydeden Turhan, şu ana kadar 471 çatlak tamiri ve 175 bin metrekare alanda boyama yapıldığını anlattı. Turhan, 106 çatlak için de çalışmanın sürdüğünü söyledi.
Askı halatlarının değişimi için de gerekli imalatların yapıldığını ifade eden Turhan, ''Askı halatı kopma mukavemet testini İtalya'da yaptık. 240 askı halatının montajına başlanacak. Montaj süresini 1 ay olarak öngörüyoruz'' diye konuştu.
Turhan, askı halatlarının değişimine paralel olarak her iki köprüde de ana halat üzerine nem alma sistemi kurulacağını belirtti.


Kaynak : HaberTürk


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...