Bakan Çavuşoğlu: Samimilerse silahı hemen bıraksınlar

Bakan Çavuşoğlu: Samimilerse silahı hemen bıraksınlar

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK'nın bir an önce silah bırakması gerektiğini söyledi

Buket Güven ANKARA
Malta ziyareti dönüşünde gündeme ilişkin sorularımızı cevaplandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK'nın bir an önce silah bırakması gerektiğini söyledi. Hükümet ve HDP'nin yaptığı ortak açıklamayı hatırlatan Çavuşoğlu, İmralı ve Kandil'den gelen mesajlardaki çelişkiye dikkat çekti. "Kendi aralarında görüş ayrılıkları var. Esas problem bu. HDP içinde de görüş ayrılığı olduğu belli" diyen Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: "Biz samimi şekilde bu işi çözmek istiyoruz. Doğu'da Güneydoğu'da huzur var. Devam etmesini istiyoruz. Bu konuda samimi adımlar attık. Haklar konusunda karşılığı olsun diye adım atmıyoruz. Tek taraflı olacak değil ama karşı tarafın da samimi olması ve istemesi lazım. Samimi olmaları halinde bu konu çözülür."
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüş kararını da değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yapmıştır. Bu partiye dönüp tekrar siyaset yapmasından doğal bir şey olamaz. Tabii bunun davetle olması daha uygun olur. Biz güçlü bir kadroyuz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız partimize kurucuları… Bunların içinde Gül de dahil… Her zaman 'güçlü liderlik güçlü kadrolar' prensibi ile ortaya çıktık, böyle çalıştık ve başardık. Ayrıca Sayın Gül'ün de bu partiye tekrar dönüp katkı sağlaması önemli…"


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...