Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

F4'leri son defa generaller uçuracak

F4'leri son defa generaller uçuracak

GÜNDEM Haberleri

Emekli edilecek olan 8 adet F4 jetinin son uçuşlarını, bizzat Hava Kuvvetleri'nin bir ve iki numaralı komutanları yapacak.

Son zamanlarda bir biri ardına düşen F4 savaş uçaklarının RF-4F modelleri hangara çekiliyor. Türk Hava Kuvvetleri envanterinde olan 8 adet RF-4E keşif uçakları için son uçuş bugün yapılacak. Jetlerin pilot koltuğunda ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal olacak. Eskişehir'de açıklama yapan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, "Son testleri tamamladık. F-16 uçakları harp keşif koduyla görev yapabilir konuma geldi. Bunun üzerine yarın RF-4E uçaklarının uçuşunu durduruyoruz" dedi. Kazalardan sonra ortaya atılan iddialara da değinen Ünal, "Havacılık kültürüne dayanmayan bazı yorumlar kamuoyunu yanlış etkiliyor. Her türlü detayın incelendiği bir rapor çıkmadan, söylenenlerin tümü buz üstüne yazılmış yazı gibidir" diye konuştu. F-4E uçakları 1974 yılından itibaren TSK'da kullanılıyor. Geçen 41 yılda, 10 adet RF-4E'lerde ve 50 adet de F-4E'lerde olmak üzere toplam 60 adet uçak kazası meydana geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...