Erdoğan, rektörleri uyardı: Paralel'e karşı hassas olun!

Erdoğan, rektörleri uyardı: Paralel'e karşı hassas olun!

GÜNDEM Haberleri

"Paralel yapı, benim şahsi meselem değil. Üniversiteler, milletin çıkarları doğrultusunda bu yapıya karşı kararlı bir tutum içinde olmalı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, kendi yanımızda olacak değil hakkın, hakikatin, ilmin safında, hikmetin safında yer alacak profesörler, doçentler, araştırma görevlileri istiyoruz" dedi. Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunu (YÖK) ziyaret ederek, YÖK üyeleriyle ülke genelindeki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerine hitap etti. YÖK'e yaptığı ziyaretin bir ilk olduğuna dikkati çeken Erdoğan özetle şöyle konuştu: Devletin ve toplumun içine birer kanser hücresi gibi sızan "paralel devlet yapılanması" ile mücadele büyük önem arz etmektedir. Burada altını çizerek bir defa daha ifade etmek istiyorum: Bu benim şahsi meselem değildir. Bu devletin Milli Güvenlik Kurulu dahil tüm organlarında görüşülmüş, tespiti yapılmış, teşhisi konmuş ve mücadele kararı alınmış bir meseledir. Üniversitelerin bu konuda da hassasiyet göstermesi, devletin ve milletin çıkarları doğrultusunda bu yapıya karşı kararlı bir tutum içinde olması gerekmektedir.
Üniversiteye gidemediğim günleri unutmadım. Darbeyi destekleyen hocalar gördüm. Ünvanlarına adeta ihanet eden hocalar gördüm. Başörtülü kızlarımızı okula sokmamak için kapıda bekleyen hocalar biliyorum. 28 Şubat'ta elinde pankartla görevine ihanet ettiler. Bunlar acı bir hatıra olarak hafızamızı koruyor. Üniversiteleri bu tür tartışmaların dışına çıkardık. Onları, milletimizin gözündeki yerleriyle çelişecek işlerin içinde olmaktan kurtardığımıza inanıyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...