'İdam etmeyin hapisteki masraflarını karşılayalım'

/ Kaynak: AA
'İdam etmeyin hapisteki masraflarını karşılayalım'

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya, iki vatandaşının infazını engellemek için bu kişilerin müebbet hapis cezası masraflarını karşılamayı teklif etti

Avustralya, Endonezya'da idama mahkum edilen iki vatandaşının infazını engellemek için bu kişilere müebbet hapis cezası verilmesi halinde hapishane masraflarını karşılamayı teklif etti.
Yerel medyada yer alan haberlere göre, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi'ye geçen hafta gönderdiği mektupta Endonezya'da yakalanan uyuşturucu kaçakçıları Andrew Chan ve Myuran Sukumaran'ın hayatlarının bağışlanması halinde bu kişilerin ömür boyu hapis cezası masraflarını karşılamaya hazır olduklarını yazdı.
Marsudi'nin, Bishop'ın teklifini henüz cevaplamadığı bildirildi.
Bishop geçen hafta Marsudi'ye idam edilecek iki vatandaşına karşılık Avustralya'da tutuklu bulunan üç Endonezyalı mahkumu teslim etmeyi önermiş, fakat önerisi Marsudi tarafından geri çevrilmişti.
Avustralyalı "Bali Nine" çetesi üyeleri Andrew Chan ve Myuran Sukumaran, 2005'te Endonezya'nın Bali Adası'ndan Avustralya'ya 8,3 kilogram eroin götürmek isterken havaalanında yakalanmıştı. Endonezya'da yargılandıktan sonra idama mahkum edilen ikilinin affı için Avustralya hükümeti ve dünya kamuoyunun çabaları, Endonezya tarafında henüz karşılık bulamadı. İki Avustralyalının cezalarının gelecek günlerde infaz edilmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...