Yunan heyeti, işbirliği toplantısı için Edirne'de

/ Kaynak: AA
Yunan heyeti, işbirliği toplantısı için Edirne'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yunan heyeti, nehir taşkınları, mavi dil hastalığı ve sivrisinekle mücadele konularının görüşüleceği Meriç İşbirliği Toplantısı için Edirne'ye geldi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantının açılışında, toplantının gündeminin, taşkınların önlenmesi, sivrisinek ve mavi dil hastalığıyla mücadele ve sel felaketinde yardım senaryoları olduğunu söyledi.
Heyetlerin taşkın nedeniyle iki ay sonra bir araya geldiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:
"Yunan meslektaşım Doğu Makedonya Trakya Valisi Georgios Pavlidis ile bundan sonra iki ayda bir yüz yüze toplantılar yapacağız. Pavlidis makamdaki görüşmemizde, Meriç sınırının dostluk sınırı olduğunu ifade etti. Bizim için de bu sınır dostluk sınırıdır. Çok faydalı bir toplantı olacak. Önceliğimiz tabii ki taşkınlar. Artık hem Edirne'nin hem Yunanistan'ın taşkınlarla gündeme gelmesini istemiyoruz. Taşkınların önlenmesindeki ilk hedef nehir yatağının ağaç ve adacıklardan temizlenmesidir. Bunun dışında sivrisinekle mücadele ve mavi dil hastalıklarını da görüşeceğiz. Taşkın anlarında insani yardım konularını da ele alacağız."
Konuk Vali Pavlidis de görüşmelerin olumlu geçeceğini ve iki ülke halklarının yararına çalışmalar yapılacağını ifade etti.
Dışişleri Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Bakanlığı Çevre ve Su Danışmanı Alara İstemil Aydın, DSİ Su Yönetimi Genel Müdürü Abdurrahman Uluırmak, Dışişleri Bakanlığı Hudut Dairesi Başkanı Bilgin Öztük, Yunanistan Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Genel Müdürü Lukas Georgio, Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charitdou'nun da katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...