Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İbadi: 'Kimse içişlerimize karışmasın'

/ Kaynak: AA
İbadi: 'Kimse içişlerimize karışmasın'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi: 'Hiç kimsenin, içişlerimize karışmasına veya egemenliğimizi ihlal etmesine izin vermeyeceğiz'

İbadi, Bağdat'taki Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen güvenlik güçlerine destek eylemine katıldı. Burada bir konuşma yapan İbadi, Şii milislerden oluşan Halk Topluluklarının, Irak'ın milli savunma sisteminin bir parçası olduğunu savunarak, "Sosyal medya aracılığıyla onlara karşı yapılan ithamlar, yalan ve sahtelikten ibarettir. Toplulukların durumu, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış ve Meclis'ten de geçerek yasalaşmıştır. Bütçeden pay alan Halk Toplulukları, sivil vatandaşlarla askeri ve güvenlik kurumları arasındaki kaynaşmaya vesile oldu" diye konuştu.
"DAEŞ'İN SONU GELECEK"
Güvenlik güçlerinin son dönemlerde terör örgütüne karşı ciddi başarılar elde ettiğini aktaran Başbakan İbadi, şunları söyledi:
"Güvenlik güçlerinin, DAEŞ'e karşı başarısı, Iraklılarındır. DAEŞ, tehdidini hisseden dünya da bizim yanımızda yer alıyor. Kırmızı çizgi olarak gördüğümüz egemenliğimize ve içişlerimize de kimsenin karışmasına izin vermeyeceğiz. Musul'u DAEŞ'in elinden geri almaya karar verdik. Terörizm ve öldürme amacıyla kurulan DAEŞ'in sonu gelecek."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...