Haniye: 'Desteğe ihtiyacımız var'

/ Kaynak: AA
Haniye: 'Desteğe ihtiyacımız var'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Haniye, Gazze'nin yeniden imarı konusunda desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Haniye, Katar'ın Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi'yle görüşmesinde, "Çeşitli kesimler ve sebepler nedeniyle Gazze'de imar için harekete geçilmedi. Ancak Katar, engelleri aştı ve kararlarını hayata geçirdi" dedi.
Bölgenin içinde bulunduğu felaketten kurtulabilmesi için Filistin uzlaşı hükümetinin, Katar'ın projesini tamamlaması konusunda üzerine düşeni yapmasını temenni ettiğini dile getiren Haniye, "Bazı kesimler, Gazze'nin yeniden imarı konusunda sorumluluktan kaçıyor. Bizim desteğe ihtiyacımız var. Arap kardeşlerimize, Katar gibi Gazze'yi ziyaret etme çağrısında bulunuyoruz. Artık ambargonun bitmesinin zamanı geldi" diye konuştu.
Katar'ın Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı İmadi ise inşaat malzemesi girişinin engellenmesi ve abluka nedeniyle yaklaşık 1 yıldır ertelenen projenin başladığını ifade etti.
İmadi, daha önce yaptığı açıklamada, Katar'ın finanse ettiği toplu konut projesinin başlayacağını belirtmiş, inşaat malzemelerinin İsrail'in kontrolündeki sınır kapılarından gireceğini, bunun için gerekli mutabakatın sağlandığını belirtmişti.
İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında on binlerce bina yıkılmış veya zarar görmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...