İngiliz kızlara yardım ettiği belirlenen kişi gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
İngiliz kızlara yardım ettiği belirlenen kişi gözaltına alındı

YAŞAM Haberleri  / AA

Terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'den Suriye'ye giden üç kıza, Türkiye'de yardım ettiği belirlenen yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı.

İngiltere'den, terör örgütü İŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye giden 3 İngiliz kıza yardım ettiği belirlenen yabancı uyruklu kişinin Türkiye'de gözaltına alındığı öğrenildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 17 Şubat'ta Suriye'ye gitmek üzere İngiltere'den Türkiye'ye gelen Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana'yla ilgili soruşturmada, 3 kıza yardım eden kişi belirlendi. nbsp;
nbsp;
Yabancı uyruklu olduğu belirtilen kişi, yapılan çalışma sonucu Türkiye'de gözaltına alındı. Şüphelinin IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun üyesi bir ülke için çalıştığı, fakat bu ülkenin vatandaşı olmadığı, konu hakkında, koalisyon üyesi ülkeye de bilgi verildiği öğrenildi.
nbsp;
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir haber kanalına yaptığı açıklamada, kızların Suriye'ye geçişine yardım eden kişinin koalisyona üye bir ülkenin istihbaratında çalıştığının tespit edildiğini dile getirmişti.
nbsp;
Shamima Begum (15), Amira Abase (15) ve Kadiza Sultana'nın (16), 17 Şubat'ta Londra'dan İstanbul'a gittikleri ve daha sonra Suriye'ye geçerek terör örgütü IŞİD'e katıldıkları tahmin ediliyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...