Obama, Afganistan Devlet Başkanı Gani ile görüştü

/ Kaynak: AA
Obama, Afganistan Devlet Başkanı Gani ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama'nın Gani ile video konferans yoluyla yaptığı görüşmeye ülkenin İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah da katıldı. Görüşmede, Afganistan'da kapsayıcı bir ulusal birlik hükümetinin oluşturulmasına yönelik ilerlemenin hızlandırılması çağrısında bulunan Obama, Afgan liderlerin gelecek günlerde başkent Washington'a düzenleyecekleri ziyaretin, ABD-Afganistan stratejik ortaklığını güçlendirmeye dönük ortak taahhütlerini yansıttığını ifade etti.
Obama ve Afgan liderler görüşmede Afgan ulusal güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliğini ilerletmeye yönelik devam eden çabaların yanı sıra El-Kaide gibi terör gruplarından kaynaklanan tehditlerle mücadelenin önemi üzerinde konuştu.
Görüşmede ayrıca Obama, Afgan liderlerin ülkedeki barış sürecine katkıları ve Afganistan-Pakistan ilişkilerini ilerletmeye yönelik girişimlerini övdü. ABD Başkanı Obama, Gani ile Abdullah'ı 24 Mart'ta Beyaz Saray'da ağırlayacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...