Yakalanan mülteciler tahliye edildi

/ Kaynak: İHA
Yakalanan mülteciler tahliye edildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çanakkale Boğazı'nda düzenlenen operasyonla durdurulan gemideki yaklaşık 500 kaçak göçmen, gemiden tahliye edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 7 botla Çanakkale Boğazı girişi Gelibolu önlerinde ateş açarak durdurduğu Doğan Kartal adlı kuru yük gemisinde bulunan yaklaşık 500 mülteci, sahil güvenlik ekipleri ve polis nezaretinde tahliye edildi. Gelibolu iskelesine yanaştırılan gemide, ilk önce sahil güvenlik ekipleri arama yaptı.
Yakalanan mülteciler tahliye edildi

Geminin çeşitli bölümlerinde bulunan çoğunluğu Suriye uyruklu, aralarında kadın, çocuk ve kundakta bebeklerin de olduğu yaklaşık 500 kaçak, geminin güvertesinde toplandı. Kaçakların tamamının güvertede toplanmasının ardından, önce kadın ve çocuklar, ardından gemideki diğer kaçaklar, jandarma, polis ve sivil araçlara bindirilerek Spor salonuna götürüldü. Tahliye işlemi esnasında, bazı kaçakların basın mensuplarıyla şakalaşması dikkat çekti. İstanbul'dan İtalya'ya gitmek istediklerini söyleyen bir mültecinin yanına gelen bir başkası basın mensuplarına, İngilizce olarak 'İngilizce biliyor musunuz?' diye sordu. Evet cevabı almasının ardından ise yine İngilizce olarak 'Ama ben bilmiyorum' diyip gülerek ayrıldı. Bu esnada, hemen yan tarafında yanında eşi ve 2 çocuğu bulunan bir kadın ise ağlamaya başladı. Spor salonuna götürülen kaçaklar, geceyi burada geçirecek ardından ise gerekli işlemler başlatılacak. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...