Aleviler AK Parti'yle rahat nefes aldı

Aleviler AK Parti'yle rahat nefes aldı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin tek kadın Alevi milletvekili aday adayı Özlem Ağca, Alevilerin temsilcisi olarak Meclis'te yer almak istiyor.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara 1. Bölge'den aday adaylığını koyan Avukat Özlem Ağca, Alevilerin sorunlarının AK Parti Hükümetiyle çözülmeye başlandığının altını çizdi. Aslen Tuncelili olan Ağca, AK Parti Hükümetiyle birçok toplum kesiminin rahat bir nefes aldığını bunlardan birinin de Aleviler olduğunu vurguladı: "2007 öncesinde Aleviler kendilerini cumhuriyetçi, solcu, demokrat ve CHP'li olarak tanımlıyordu. Ama AK Parti Hükümeti sayesinde rahatlıkla 'biz Aleviyiz', diyebiliyorlar. 90'lı yıllarda Cemevleri ibadethane olsun diyebilirler miydi? Ben lise öğrencisiyken ailem okula gönderirken şöyle diyordu; 'Aman Alevi olduğunuzu saklayın.' 2002'den itibaren bu sorunu aştık. nbsp;Hükümetimiz, Alevi sorunlarını çözmek için çalıştaylar düzenledi. Ama maalesef dışarıdan birtakım güçler buna engel oluyor. Bu güçler bazı siyasi partiler ve paralel yapıdır. Burada önemli olan, Alevi kanaat önderlerinin düşünceleridir. Onlar da temel sorun cemevlerinin ibadethane haline dönüştürülmesiymiş gibi yansıtılıyor ama asıl sorun o değil. Alevilerin asıl sorunu devletteki temsil kabiliyeti." Ağca, 2009-2012 arasında 3 defa hakimlik sınavına girdiğini ve üçünde de kabul edilmediğini belirterek "O dönem paralel yapı yargıda etkiliydi" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...