Erdoğan o teklifi beğenmedi!

Erdoğan o teklifi beğenmedi!

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin parti kapatma konusundaki teklifini yeterli bulmadı.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar başkanlığındaki doktor, eczacı ve veterinerlerden oluşan 30 kadar milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.Ziyarette, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu "parti kapatmaya" ilişkin Anayasa değişikliği teklifi gündeme geldi.

'5 YILDA 1 SEÇİM' ÖNERİSİ
Erdoğan, muhalefet kabul ederse; milletvekilliği seçim döneminin yeniden 4 yıldan 5 yıla çıkarılabileceğini, seçilme yaşının da 18'e indirilebileceğini söyledi.

TEKLİFİ BEĞENMEDİ
AK Parti'nin parti kapatma konusundaki teklifini ise yeterli bulmayan ve teklifin Meclis komisyonu aracılığıyla kapatma davası açılmasını öngördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu doğru değil. Partiler hakkında kapatma davası bile açılmamalı. Parti kapatma tümüyle kaldırılmalı. Partiler tüzel kişiliktir. Ortada suç varsa cezayı kişiler çekmeli, partiler değil" dedi. (Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...