Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erol Büyükburç'un kızı ilk kez konuştu

Erol Büyükburç'un kızı ilk kez konuştu

MAGAZİN Haberleri

Dün evinde ölü bulunan Erol Büyükburç'un kızı ilk kez konuştu

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç, evinin yatak odasında ölü olarak bulundu. Etiler'de oturan Erol Büyükburç'u saat 11.00 sıralarında telefonla arayan ve ulaşamayan menajeri Osman Nuri Yazıcı, polisten yardım istedi. Polis ekipleri ünlü sanatçının evine saat 12.00 sıralarında gelerek, çilingir yardımıyla kapıyı açtı. nbsp;Evde yapılan incelemede Erol Büyükburç'un cesedi, yatak odasında bulundu. Yatağının yanında yüzü koyun yatan Büyükburç'un öldüğü anlaşıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Erol Büyükburç'un üzerinde darp ya da ölüme sebep olacak herhangi bir iz bulunamadı.Ev kapısının içerden kilitli olduğu ve ev içinde her şeyin normal olduğu görüldü. Kalp ve şeker hastalığı bulunan ünlü sanatçının kalp krizi sonucu ölmüş olabileceğini belirten yetkililer, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini söylediler.


Telefona uzanmış ama alamamış
Erol Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, "Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Biz de çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri, Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi. nbsp;
İntihar iddiaları yalan


Etiler'deki evinde ölü bulunan Erol Büyükburç'un cenazesi, Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki gasilhaneye götürüldü. Büyükburç'un menajeri Osman Nuri Yazıcı, intihar iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bu arada, eve gelen Büyükburç'un çalışma arkadaşı Ahu Yıldırım da gözyaşı döktü. Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Büyükburç'un cenazesi evden çıkarılıp cenaze aracına bindirilirken, kızı Evren Erol Büyükburç'un üzgün görüntüsü kameralara yansıdı.


Şimdi annemle kavuştular
Sanatçı Erol Büyükburç'un kızı Evren Erol Büyükburç, babasının ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getirerek, "Babacığım ne olur biraz yormasan kendini, biraz daha rölantide çalışsan' derdim ama mümkün olmadı" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp;
Büyükburç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün akşam kendisiyle görüştüklerini, bugün de görüşmeyi planladıklarını aktardı. Bunun kısmet olmadığını dile getiren Büyükburç, "Sağlık problemleri vardı. Kalp rahatsızlığı vardı ve stent takılmıştı daha öncesinde. Şeker ve tansiyon rahatsızlığı da mevcuttu. Çok çok yorgun düşmüştü konserleri nedeniyle. Ben hep kendisini uyarırdım, çok yoruyordu kendisini. 'Babacığım ne olur biraz yormasan kendini, biraz daha rölantide çalışsan' derdim ama mümkün olmadı. Çalışmayı çok severdi kendisini sanatına adamış bir insandı. Şimdi annemle kavuştular" diye konuştu.


Büyükburç, cenaze törenini henüz kararlaştırmadıklarını, büyük ihtimalle cumartesi günü yapılacağını da sözlerine ekledi. 1936'da Adana'da doğan nbsp;Erol Büyükburç 60'lı yılların en sevilen Pop Starı'ydı. İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yerini alırken, 1981 yılnda ise Sen Varsın adlı albümü çıktı. Erol Büyükburç, bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı. 'Öp Beni','Little Lucy' ve 'Haydi Gençlik Hop Hop' şarkıları da Büyükburç'un en çok bilinen eserleri arasında.


Türkiye'nin Elvis'iydi nbsp; nbsp;
22 Temmuz 1999'da müzisyen ve şarkıcı kızı Ajlan Büyükburç'u trafik kazasında kaybeden Büyükburç'un eşi Emel Büyükburç ise 2001 yılında karaciğer yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...