Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Körfez Köprüsü'nde geçici yolda sona doğru

/ Kaynak: DHA
Körfez Köprüsü'nde geçici yolda sona doğru

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı 'kedi yolu' olarak adlandırılan geçici yürüyüş yolunda sona yaklaşıldı

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Dil Burnu ile Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki Hersek Burnu arasında yaptırılan köprü ayakları arasında, Ocak ayında başlanan kılavuz kablo çekiminin tamamlanmasının ardından, Şubat ayında da üzerinden araçların geçeceği tabliyelerinin yerleştirileceği ana kablo çekimi için hazırlık başlatıldı. Bu kapsamda, ana kabloyu çekecek mühendis ve işçilerin çalışacağı 'kedi yolu' olarak da anlandırılan geçici yürüyüş yolu çalışması başlatıldı.


Mühendis ve işçilerin yaklaşık 150 metre yüksekte, uzaktan bakıldığında görülmeyecek noktada iki yaka arasında gerçekleştirdikleri bu çalaşmanın da sonuna gelindi. Burada çalışma yapan personel, ancak çok dikkatli bakıldığında veya kamera ile yaklaştırıldığında farkedilebiliyor.
Körfez Köprüsü'nde geçici yolda sona doğru

Geçici yolun en geç ay sonunda tamamlanacağı öğrenildi. Programda bir aksama olmadığı takdirde yıl sonunda tamamlanması ve araç trafiğine açılması planlanan köprü, aynı zamanda dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü olacak. Kule yükseklikleri 254 metre olan köprü daha şimdiden çok uzak noktalardan görülebiliyor.


Körfez Köprüsü tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek. Köprü sayesinde, otoyol projesi de tamamen bittiğinde İstanbul-İzmir yolculuğunu 3.5 saate inecek. Bugün karayoluyla yaklaşık 1,5 saat olan Gebze-Orhangazi yolu köprü sayesinde da 20 dakikaya inecek.


Özellikle bayram tatillerinde, yaz aylarında büyük sıkışıklık yaşanan TEM Otoloyu ile D-100 Karayolu'nun İstanbul-İzmit arası ile ve E-130 karayolunun İzmit-Yalova arasındaki sıkışıklık da sona erecek.
Körfez Köprüsü'nde geçici yolda sona doğru

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...