Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batman'daki kerpiç evden Avrupa parlementosuna

/ Kaynak: DHA
Batman'daki kerpiç evden Avrupa parlementosuna

YAŞAM Haberleri  / DHA

Batman'dan Almanya'ya göç eden ailenin kızı 22 yaşındaki Cansu, Hamburg Eyalet Milletvekili seçildikten sonra Avrupa Parlamentosuna üye oldu.

Batman'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı Yeniköy'den 1986 yılında Almanya'ya göç eden Tekin Özdemir'in kızı 22 yaşındaki Cansu Özdemir, Hamburg Eyalet Milletvekili seçildikten sonra Avrupa Parlamentosu üyesi de oldu. Genç siyasetçi Cansu Özdemir, geldiği Batman'da yakınlarıyla hasret giderdi. Batman'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı Yeniköy'den 1986 yılında Almanya'ya giden Tekin Özdemir'in kızı Cansu Özdemir, Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu'nun da üyesi olarak genç yaşına rağmen büyük başarı elde etti. Yeniköy'de babasının doğup büyüdüğü kerpiç evde yakınlarıyla özlem gideren Özdemir, babasının Almanya yolculuğuna başladığı evi her yıl ziyaret ettiğini söyledi. Köyün muhtarlığını yapan amcasıyla hasret gideren Cansu Özdemir, "Babam 1986 yılına kadar bu köyde kalmış. Doğup büyüdüğü kerpiç evde hala anıları var. Annem Özgül ile Almanya'da tanışıp evlendiler. Fakat o hiçbir zaman köyünü unutmadı. Türkiye'ye her gidişimde mutlaka köye uğramamı isterler. Amcam ve yakınlarımın oturduğu köye geldiğimde buranın havası bana yetiyor. Her bahar burada olurum. Hamburg'ta 3 kardeşim, annem ve babamla birlikte kalıyorum. Yoğun bir tempoyla çalışıyorum. Avrupa Parlamentosu'nda sosyal ve uyum sözcülüğü yapıyorum. Köyümün yakın olduğu İkiköprü Beldesi'nin bazı projelerden yararlanması için de çaba göstereceğim. Köye her gelişimde gelenek ve göreneklerimizi görünce mutlu oluyorum" dedi.




YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...