OdaTV davasında takipsizlik kararı

/ Kaynak: DHA
OdaTV davasında takipsizlik kararı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Odatv'ye yönelik devam eden ve aralarında eski polis müdürleri, gazeteciler ve avukatların bulunduğu 14 kişi hakkındaki takipsizlik kararı verildi.

Kararda, şüphelilerin büyük bir kısmının avukat ve gazeteci olduğu, icra ettikleri mesleki faaliyetleri nedeniyle kamuoyuna yansıyan davalarla ve dolayısıyla yargılanan sanıklarla irtibatlarının bulunduğu, irtibatlarının örgütsel nitelikte olmadığı vurgulandı.

14 KİŞİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından verilen 5 sayfalık takipsizlik kararında aralarında eski emniyet müdürü Emin Arslan, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve gazeteciler ile avukatların bulunduğu 14 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı. Kararda, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' iddiasıyla yürütülen soruşturmada 14 şüphelinin ifadesinin alındığı ve şüphelilerin suçlamaları reddedikleri ifade edildi. ODATV'de haklarında soruşturma açılıp dava açılan sanıklardan elde edilen dijital verilerde, şüphelilerle ilgili tespit edilen mail, word dosyaları ve diğer belgelerde şüphelilerin isimlerinin geçtiği, sırf dijital verilerde isimlerinin geçmesinin soruşturma konusu örgütle irtibatlarını ortaya koymaya yeterli olmadığı kaydedildi.

"SOYUT İDDİA DIŞINDA KESİN VE İNANDIRICI DELİL BULUNMADIĞI KAYDEDİLDİ"

İletişim tespit tutanaklarının incelenmesinde şüphelilerin görüşmelerinin avukatlık ve gazetecilik meslekleri ile alakalı görüşmeler olduğu vurgulandı. Kararda, halen görülmekte olan ODATV davasında alınan bilirkişi raporunda, dava kapsamında suç unsuru içeren bilgisayarlardaki soruşturma kapsamındaki şüphelilerle ilgili verilerin zararlı yazılımlar ile bu bilgisayarlara yüklendiği aktarıldığı hatırlatıldı. Kararda, şüphelilerin Ergenekon terör örgütüne üye olduklarına ve yardım ettiklerine dair soyut iddia dışında kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı kaydedildi. Savcılık kararında, şüpheliler Vural Ergül, Turgut Kazan, Şule Erol'un şikayetleri ve bilirkişi raporu dikkate alınarak kanuna aykırı usulsüz işlemleri yapan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...