Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollanda'ya korku salan o kuş yakalandı!

Hollanda'ya korku salan o kuş yakalandı!

DÜNYA Haberleri

Amsterdam yakınlarındaki Purmerend kentinde insanlara saldırarak paniğe yol açan puhu kuşu, iki haftalık bir çalışma sonrası yakalandı

Purmerend Belediyesi, uzman bir avcı tarafından yakalanan puhu kuşunun, uygun bir yer bulunana kadar hayvan barınma merkezinde tutulacağını açıkladı.
Purmerend Belediye Başkanı Yardımcısı kuşun yakalanmasıyla birlikte kente huzurun geri gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Kentte şimdiye kadar 50'den fazla insana saldırarak yaralanmalarına yol açan puhu için, yaklaşık iki hafta önce avlanma kararı alınmıştı.
Kuzey Hollanda Eyaleti'nin, korunan hayvanlar kategorisinde bulunan puhu kuşunun avlanması için özel izin vermesinden sonra Purmerend Belediyesi uzman bir avcı görevlendirmişti.
Belediye kent sakinlerine, özellikle akşamları insanlara saldıran puhu kuşundan korunmaları için şapka takmaları ya da şemsiyeyle dolaşmaları tavsiyesinde bulunmuştu.
Kuzey Hollanda bölgesinde puhu kuşlarına fazla rastlanılmadığı belirtilen belediyenin açıklamasında söz konusu kuşun başka bir yerden kaçmış olabileceği kaydedilmişti.
Hollanda Baykuş Vakfı, hayvanın bu alışılmamış tavrının, kafeste tutulduysa insanları yiyecekle bağdaştırmasından ya da çiftleşme sezonunun başlamasıyla artan hormon seviyesinden kaynaklanıyor olabileceğini açıklamıştı.
Dünyanın en büyük baykuş türlerinden Avrupa puhu kuşunun ağırlığı, üç kiloya, kanat açıklığı da 1 metre 80 santimetreye ulaşabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...