Kosova, FIBA'ya tam üye oldu

Kosova, FIBA'ya tam üye oldu

SPOR Haberleri

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Kosova'yı "tam üye" olarak kabul etti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen iki günlük oturumun ardından, Sırbistan'dan 2008 yılında ayrılarak tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'ya tam üye statüsü verildi. Kosova Basketbol Federasyonu Başkanı Erolld Belegu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kosova'nın FIBA'nın 215. üyesi olduğunu bildirdi. Belegu, "Bugün 13 Mart 2015 tarihinde Kosova resmi olarak FIBA'nın 215. ve FIBA Avrupa'nın 52. üyesi oldu. Kutlu olsun Kosova!" ifadesini kullandı.
Bu kararla, Kosova Ümit Milli Takımı bu yaz düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda yer alabilecekken, Kosova A Milli Basketbol Takımı'nın 2017 yılında gerçekleşecek Avrupa Basketbol Şampiyonası'na da katılması bekleniyor.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), geçen yıl Aralık ayında Monaco'da yaptığı toplantıda, Kosova'yı tam üye olarak kabul etmiş, ardından da Kosova Basketbol Federasyonu 5 Şubat tarihinde FIBA üyeliğine başvurmuştu.
Sırbistan, Kosova'nın bağımsızlığını tanımadığından ötürü, bu ülkenin FIBA'ya üye olmasına karşı çıkmıştı. FIBA'nın Sırp Onursal Genel Sekreteri Borislav Stankoviç ise bu konunun "kaybedilmiş dava" olduğunu ve Sırbistan'ın Kosova'nın üyeliğini engellemekten daha önemli işleri olması gerektiğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...