Fenerbahçe Ülker tarih yazdı! Basket devini deplasmanda devirdi!

Fenerbahçe Ülker tarih yazdı! Basket devini deplasmanda devirdi!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fenerbahçe Ülker THY Avrupa Ligi'nin şampiyonluk adaylarından Olympiakos'u deplasmanda devirerek büyük bir zafere imza attı

Fenerbahçe Ülker, Olympiakos'u deplasmanda 73-64 yenerken, tarih yazdı. Yunan devinin THY Avrupa Ligi'nde 13 maç süren evindeki yenilmezlik serisine son veren ve üst üste 9 dış saha galibiyetiyle lig rekoru kıran sarı lacivertliler ayrıca, CSKA ve Olympiakos'u aynı sezon içinde deplasmanda yenen ilk takım oldu.


Avrupa basketbolunun dev ekibi Olympiakos, bu sezon sahasında ilk yenilgisini Fenerbahçe Ülker'den aldı. Yunanistan 1. Ligi'nde oynadığı 10 maçı da kazanan Pire ekibi, THY Avrupa Ligi'nde de evinde 9'da 9 yapmıştı. Geçen sezon sahasındaki son 4 THY Avrupa Ligi maçını kazanan Yunan ekibi, bu sezonla birlikte bu kupadaki yenilmezlik sayısını 13'e çıkarmıştı. Olympiakos'un bu sezon kendi sahasındaki Euroleague maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:


NORMAL SEZON
Laboral: 63-57
Galatasaray: 93-66
Valencia: 77-76
Neptunas: 89-79
Kızılyıldız: 64-59
TOP 16
Milano: 81-58
Laboral: 76-64
CSKA: 84-76
Malaga: 77-72
Fenerbahçe Ülker: 64-73


ÜST ÜSTE 9 DEPLASMAN GALİBİYETİYLE AVRUPA LİGİ REKORU KIRDI
Fenerbahçe Ülker ayrıca, CSKA Moskova ile Olympiakos'u aynı sezon içinde deplasmanda yenen ilk takım oldu. Sarı lacivertliler ayrıca, üst üste 9 deplasman galibiyeti alarak THY Avrupa Ligi rekoru kırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...