Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanlardan Almanya'ya aşırı sıcak uyarısı

Uzmanlardan Almanya'ya aşırı sıcak uyarısı

DÜNYA Haberleri

Almanya'da açıklanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, iklim değişikliği uzun süreli sıcak hava dalgalarının yaşanma olasılığını artırıyor.

Potsdam İklim Değişikliği Araştırma Enstitüsü (PIK) tarafından yapılan ve Sience dergisinde de sonuçları yayınlanan araştırmaya göre, iklim değişikliği yüzünden Kuzey Yarıküre'de yaz aylarında görülen fırtına hareketleri azalıyor. Uzmanlar buna karşılık kalıcı sıcak hava dalgalarının yaşanma olasılığının ise arttığına dikkat çekti.
Yaz aylarında görülen fırtınalar normal koşullarda soğuk ve nemli havayı okyanuslardan kıtalara taşıyarak, sıcaklığın etkisini azaltıyor. Ancak fırtınaların azalması, hava koşullarını durağanlaştırıyor. Uzmanlar da iklim değişikliği nedeniyle azalan fırtınaların uzun süreli sıcak hava dalgaları riskini artırdığı görüşünde.
Araştırma ekibinin yöneticisi Dim Coumou da aşırı sıcakların yerkürenin sadece ısınmasına neden olmadığına, küresel ısınmanın aynı zamanda hava akımlarına da zarar verdiğine dikkat çekti.
Uzmanlar, geçen yıllarda yaşanan aşırı sıcakların beklenen artışın habercisi olabileceğini kaydediyor. Bu aşırı sıcak hava dalgalarından biri 2010'da Rusya'da yaşanmış, mahsüllerin zarar görmesine ve orman yangınlarına yol açmıştı.


Kaynak: DW Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...