Galatasaray'ın konuğu Başakşehir

Galatasaray'ın konuğu Başakşehir

SPOR Haberleri

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında İstanbul Başakşehir ile kozlarını paylaşacak

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray ile İstanbul Başakşehir karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak mücadele Türk Telekom Arena'da oynanacak. Zorlu mücadeleyi, tecrübeli hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Mücadele Lig TV'den naklen yayınlanacak
GALATASARAY, İSTİKRARLI SAVUNMAYA KARŞI


Ligde geride kalan haftada derbi maçta Fenerbahçe'ye 1-0 yenilmesine rağmen averajla Beşiktaş'ın önünde yer alarak liderliğini sürdüren sarı-kırmızılı ekip, kendi seyircisi önünde 3 puan arayacak.


Sezonun ilk yarısındaki maçta rakibine 4-0 kaybeden "Cim Bom", sergilediği istikrarlı futbolla dikkati çeken ve ligin en az gol yiyen (15) takımı olan İstanbul Başakşehir önünde kritik bir mücadele verecek.


TT ARENA'DA 100. RESMİ MAÇ!


Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir ile sahasında karşılaşacak Galatasaray, Türk Telekom Arena'da 100. resmi maçına çıkacak.


Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Galatasaray, Türk Telekom Arena'da oynadığı 99 resmi maçta, 63 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, 99 maçta 193 gol attı, kalesinde 109 gol gördü.


Yeni stadında ilk resmi maçına 23 Ocak 2011'de Sivasspor karşısında çıkan Galatasaray, Servet Çetin'in golüyle maçı 1-0 kazandı. Sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'daki ilk tam sezonu olan 2011-2012 ve 2012-2013'ü şampiyon olarak kapattı.


GALATASARAY SÜRPRİZ İSTEMİYOR


Galatasaray ile İstanbul Başakşehir, Süper Lig'de 14. kez karşı karşıya gelecek.


Eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda ilk kez Süper Lig'de yer almasıyla başlayan rekabette geride kalan 13 maçtan 8'ini Galatasaray, 3'ünü İstanbul Başakşehir kazandı, 2'si de berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın 23 golüne, İstanbul Başakşehir 15 golle yanıt verdi.


Sezonun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maçı ev sahibi ekip 4-0 kazandı.


GALATASARAY'DA 4 KRİTİK EKSİK


İstanbul Başakşehir maçı öncesi Galatasaray'da cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu teknik heyeti düşündürüyor. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen Burak Yılmaz ve Hakan Balta'nın yanı sıra bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo ile sağ üst ön adale grubunda zorlanma bulunan Semih Kaya'dan faydalanamayacak.
Takımda Semih Kaya, Hamit Altıntop ve Yekta Kurtuluş ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor.


ABDULLAH AVCI İDDİALI


Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Lider bir takım ile oynayacağız. Hamza hoca geldikten sonra oyun planında değişiklikler oldu. Derbiden sonra baskılı bir oyunla başlayacaklardır. Bizde bu baskıyı nasıl kırarız, oyuna nasıl ortak oluruz diye çalışmalar yaptık. Galatasaray liderse bizde onların bir altında Avrupa Ligi'nde oynamak için mücadele eden bir takımız. Yarışımız farklı bir yarış. Galatasaray için ne kadar önemliyse bizim içinde o kadar önemli bir maç olacak. Cebimize ne koymaya çalışacaksak, oyun içinde bunu koyma çalışacağız. Oyunun başından sonuna kadar içinde olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Doka'nın sakatlığı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Avcı, "Önümüzdeki hafta Salı günü bizimle birlikte başlayacak. Mossoro iyileşti, Epureanu'un cezası vardı, bitti. Yalçın da bizimle birlikte yarın büyük ihtimalle sahada olacak" şeklinde konuştu.


MUHTEMEL 11'LER


GALATASARAY nbsp;
Muslera nbsp;
Sabri nbsp;
Chedjou
Koray Günter
Olcan Adın nbsp;
Hamit
Selçuk İnan
Bruma
Sneijder
Yasin nbsp;
Umut Bulut


BAŞAKŞEHİR nbsp;
Volkan Babacan
Uğur nbsp;
Epureanu
Yalçın nbsp;
Ferhat
Rotman
Mahmut nbsp;
Edin Visca
Mossoro nbsp;
Alpaslan nbsp;
Semih Şentürk


SAAT: 19.00
STAT: TT ARENA nbsp;
HAKEM: BÜLENT YILDIRIM nbsp;
YAYIN: LİG TV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...