Tebligat elektronik olacak, 100 milyon lira cepte kalacak

Tebligat elektronik olacak, 100 milyon lira cepte kalacak

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, "Hız, etkinlik, verimlilik artacak, tebligatların ulaşım problemi ortadan kalkacak ve memurların üzerindeki iş yükü hafifleyecek" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılacak kanun değişikliğiyle Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) tebligatlarını mükelleflere artık elektronik ortamda göndereceğini bildirdi. Şimşek, "Bu sayede hız, etkinlik ve verimlilik artacak, tebligatların ulaşım problemi ortadan kalkacak ve sadece bu iş için harcadığımız yıllık yaklaşık 100 milyon lira devletin cebinde kalacak. Mükelleflerimiz, tebligata baktığı zaman GİB'in bundan otomatik haberi olacak ve böylece tebligatın kişiye iletildiğinden emin olunacak" dedi. Şimşek, tebligatların şu anda çok sayıda memur ve posta yolu ile yapıldığını ifade etti. Bunun da hem ilgili memurlar üzerinde ciddi bir iş yükü oluşturduğuna hem de hız ve etkinliği düşürdüğüne dikkati çekti. e-Tebligat uygulaması ile gönderimlerle ilgili her aşamanın kayıt altına alınacağını da anlatan Şimşek, bu sayede GİB ve mükellef açısından ispat yükümlüğünün kolaylaşacağını söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...