Dolar yeniden 2.64'ün üzerinde!

Dolar yeniden 2.64'ün üzerinde!

Ekonomi Haberleri

Dolar/TL küresel piyasalardaki bozulma ile iki günlük aradan sonra yeniden 2.64'ü aştı. Dolar 2,6492 ile tarihi rekorunu kırdı.

Bu hafta dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL kuru, hükümet kanadından gelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) destek mesajları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanı Erdem Başçı arasındaki görüşmeye yönelik açıklamaların son dönemde oluşan gerginliği hafifletmesiyle 2.60 liranın aşağısında güne başlarken, daha sonra yükselişe geçerek rekor tazeledi. nbsp;


ÇİN SÖYLENTİSİ DOLAR'I UÇURDU


Dolar Türk Lirası karşısında küresel piyasalardaki bozulma ile yeniden 2.64'ün üzerine çıktı. Bankacılar, Çin para birimi yuanda günlük işlem bandının yüzde 2'den yüzde 3'e çıkartılabileceğine ilişkin söylentilerin satış baskısı oluşturduğunu belirttiler.


DOLAR 2,6492'LE REKOR TAZELEDİ


Sabah açılışta 2.5950-2.5990 lira arasında hareket eden dolar, küresel piyasalarda nbsp;
kâr realizasyonuna bağlı olarak gerilemesine karşın, Türkiye'de 2.60 liranın üzerine çıkarak, 2,6492 liraya kadar yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...