Çin savaş uçaklarını Myanmar sınırına gönderdi

Çin savaş uçaklarını Myanmar sınırına gönderdi

DÜNYA Haberleri

Dün bir Myanmar savaş uçağından düşen bombayla dört Çin vatandaşının ölmesi üzerine Pekin yönetimi, savaş uçaklarını Myanmar sınırına gönderdi.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri Sözcüsü Şın Cinkı, Yünnan eyaletinde Myanmar sınırındaki bir bölgede dört Çinlinin Myanmar uçağından düşen bombayla ölmesinin ardından sınıra yakın uçan Myanmar askeri uçaklarını gözlemlemek, uyarmak ve bölgeden uzak tutmak amacıyla Çin savaş uçaklarının sınıra sevk edildiğini bildirdi.
Çin Hava Kuvvetleri'nin üst seviyede alarmda olduğu ve Çin-Myanmar sınırını sıkı gözetim altında tuttuğu ifade edilirken, Çin'in "ulusal hava sahasında egemenliğini korumak için" sınırda önlemler alacağı kaydedildi.
Pekin yönetimi, ayrıca iki ülkenin sınır bölgelerinde güvenlik ve istikrarın korunması, olaydan sorumlu kişilerin cezalandırılması ve benzer olayın tekrarlanmaması konusunda Myanmar tarafına çağrıda bulundu.
Myanmar'ın kuzeydoğusundaki Çin sınırına yakın sorunlu bölgede Çin kökenli Kokang isyancılarının oluşturduğu Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu ile güvenlik güçleri arasında 9 Şubat'tan bu yana çıkan çatışmalar sürüyor.
Çatışma bölgesinde geçen ay gerilimin artması üzerine en az 30 bin kişi Myanmar'dan Çin'e sığınmıştı. Olayın ardından mültecileri sahiplenen Çinli yetkililer, iki ülkenin sınır bölgesinde herhangi bir sorun olmadığını açıklayarak, Myanmar tarafındaki çatışmalara rağmen sınırın açık kalacağını ifade etmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...