Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş geçen sezonki Oğuzhan'ı arıyor

/ Kaynak: AA
Beşiktaş geçen sezonki Oğuzhan'ı arıyor

SPOR Haberleri  / AA

Club Brugge maçındaki top kayıplarıyla dikkati çeken siyah-beyazlı futbolcu, geçen sezonki performansının uzağında kaldı

Spor Toto Süper Lig'de forma giydiği 17 maçta bir golü bulunan Oğuzhan Özyakup, geçen sezon 26 maçta 6 gol atma başarısı göstermişti

İSTANBUL (AA) - KEMAL ÇOLAK - Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Club Brugge'e 2-1 yenildiği maçta yaptığı top kayıplarıyla dikkati çeken Oğuzhan Özyakup, geçen sezonki performansının uzağında kaldı.

Sakatlığı bulunan Jose Sosa ve Atiba Hutchinson'ın yokluğunda Belçika temsilcisi karşısında teknik direktör Slaven Bilic'in ilk 11'de görev verdiği Oğuzhan Özyakup, 72 dakika sahada kaldığı mücadelede yaptığı 13 top kaybıyla, karşılaşmada en fazla top kaybı yapan isimlerin başında geldi.

Bu sezon bir türlü istenilen seviyeye ulaşamayan siyah-beyazlı futbolcu, Club Brugge karşısında yakaladığı şansı iyi değerlendiremezken, geçen sezonki performansının da uzağında kaldı.


- Süper Lig'de 17 maçta sadece 1 gol


Spor Toto Süper Lig'de sezonun geride kalan 23 haftasında 17 maçta forma şansı bulan 23 yaşındaki futbolcu, bu maçların 12'sine ilk 11'de başlarken, 5 karşılaşmada ise oyuna sonradan dahil oldu.

Toplam 985 dakika sahada kalan ve sadece 3 maçta 90 dakikayı tamamlayan Oğuzhan Özyakup, ligdeki tek golünü 13. haftada deplasmanda oynanan Gaziantepspor karşılaşmasında kaydetti.

Beşiktaş'a 2012-2013 sezonu öncesi transfer olan ofansif orta saha oyuncusu, geçen sezon görev yaptığı 26 maçta 6 gol atma başarısı göstermişti. Oğuzhan Özyakup, 26 maçın 23'üne ilk 11'de çıkarken, bu maçların 11'inde 90 dakika görev yapmıştı.


- Avrupa kupalarındaki 11 maçta 1 gol


Oğuzhan Özyakup, bu sezon Avrupa kupalarında forma giydiği 11 maçta da sadece bir gol atabildi.

Siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Feyenoord ve Arsenal ile oynadığı toplam 4 maçta da forma şansı bulan siyah-beyazlı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 7 maçta görev yaptı.

Bu maçlardan 7'sine ilk 11'de başlayan ve sadece bir tanesinde 90 dakika görev yapan Oğuzhan Özyakup, bu sezon şu ana kadar Avrupa kupalarındaki tek golünü Beşiktaş'ın grup maçlarında Partizan'ı deplasmanda 4-0 yendiği karşılaşmada kaydetmişti.

Oğuzhan Özyakup, geçen sezon ise Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Tromsö'yle oynadığı iki maçta da forma giymiş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan siyah-beyazlıların 2-0 kazandığı mücadelede takımının ikinci golünü kaydetmişti.


- Türkiye Kupası'nda da skora katkı yapamadı


Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na son 16 turunda veda eden Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlıların kupada oynadığı 6 maçta görev yaptı.

Bu maçların 4'ünde 90 dakika forma giyen ve toplam 453 dakika sahada kalan siyah-beyazlı futbolcu, gol atma başarısı gösteremedi.




SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...