11 IŞİD militanı öldürüldü!

/ Kaynak: AA
11 IŞİD militanı öldürüldü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın El-Enbar ilinde güvenlik güçleri ile terör örgütü DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda 11 militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Enbar İl Emniyet Müdürü Tümgeneral Kazım Muhammed el-Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Asker ve polislerden oluşan birlik, Ramadi kentinin doğusunda DAEŞ'e ait ağır silah taşıyan bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda, intihar eyleminde kullanılacak araçları ve eylemcileri hazırlama sorumlusu Ebu Zekeriya lakaplı Mustafa Mahmud Cessam el-Huzeymavi ile 4 militan öldü" dedi.
Enbar'daki operasyonlarından sorumlu komutan Tümgeneral Kasım el-Muhammedi ise Ramadi'de, DAEŞ'in orduya ait kontrol noktasına saldırı düzenlemesi üzerine çıkan çatışmada 6 militanın yaşamını yitirdiğini belirtti.
- Savunma Bakanı Ubeydi Enbar'da ordu birliklerini ziyaret etti
Öte yandan Muhammedi, Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'nin DAEŞ'e yönelik operasyonları yerinde izlemek ve birliklerde incelemelerde bulunmak üzere Ramadi'ye geldiğini söyledi.
Ubeydi'nin Ramadi'nin doğusundaki El-Habbaniyye Askeri Üssünü ziyaret ederek güvenlik güçlerinin eğitimini izlediğini dile getiren Muhammedi, bakanın daha sonra kentin kuzeyindeki orduya ait operasyonlar merkezine intikal ettiğini ifade etti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...